Liefst vijftig Europese tijdschriften, waaronder Shoot, kozen samen de beste nieuwe fotografieproducten. Alle winnaars van deze zogenaamde EISA Awards stellen we hier aan je voor.

Liefst vijftig Europese tijdschriften, waaronder Shoot, kozen samen de beste nieuwe fotografieproducten: camera's, lenzen, printers en software. Alle winnaars van deze zogenaamde EISA Awards stellen we in dit grote overzicht aan je voor.

EISA is een vereniging van vijftig gespecialiseerde tijdschriften uit negentien Europese landen. Per land is slechts één magazine lid van een van de vijf panels van de EISA: Photo, Video, Audio & Home Theater, In-Car Electronics, Mobile Devices. Sinds vorig jaar is Shoot een van de achttien leden van het fotopanel.

In juni van elk jaar komen de hoofdredacteurs van de EISA-bladen samen om de awards toe te kennnen. Om genomineerd te worden, moeten producten getest zijn door minstens vijf magazines.

Advertentie

Tijdens de juryberaadslaging vergelijken we onze testresultaten en ervaringen, en discussiëren we stevig over de merites en mindere punten van de genomineerde toestellen. Zo komen we tot een lijst met de beste producten van het afgelopen jaar die gebaseerd is op onafhankelijke tests door experts uit heel Europa. Het is die lijst die we hieronder voorstellen.

Erik Derycke
Hoofdredacteur Shoot

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.