Sigma's 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS objectief is volgens Sigma de enige 10x ultrazoom voor systeemcamera's. Het objectief komt met een E-vatting en een L-vatting. Wat kunnen we er nog meer van verwachten?

Specificaties

De Sigma 60-600 F4.5-6.3 DG DN OS bestaat uit 27 elementen in 19 groepen, waaronder drie Special Low Dispersion (SLD)-elementen en twee ‘F’ Low Dispersion (FLD)-elementen. Het objectief is opgebouwd uit meerdere materialen, waaronder magnesium, koolstofvezelversterkte kunststof en een thermisch stabiel composiet. Het is op een aantal punten afgedicht tegen spatwater en stof. Het objectief heeft een gewicht van ongeveer 2,5 kg. De minimale scherpstelafstand is 0,45 m bij 60 mm en 2,6 m bij 600 mm. Op 200mm heb je een vergrotingsverhouding van 1:2,4. Het voorste element is voorzien van een 105 mm filterschroefdraad. Andere functies zijn onder meer een Focus Limiter-schakelaar, drie aanpasbare AFL-knoppen, een verwisselbare aansluiting voor je statief en compatibiliteit met Sigma’s 1,4x en 2x L-mount teleconverters.

Lineaire focus

Voor het eerst in een Sigma objectief komen we een lineaire autofocusmotor tegen, wat Sigma een High-Response Linear Actuator (HLA) noemt. We zien dit systeem al langer bij bijvoorbeeld Tamron. Het heeft ook Sigma’s Dual Action Zoom, waarmee gebruikers kunnen zoomen met zowel de zoomring, of door tegen de voorkant van de lens te duwen/trekken. De optische beeldoptimalisatie heeft een update gekregen, waarvan Sigma beweert dat het 7 stops voordeel geeft op 60mm en 6 stops voordeel op 600mm. Dee Optical Stabilizer heeft bovendien een functie om pannen mogelijk te maken, waarbij dus enkel verticale stabilisatie wordt toegepast.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Sigma 60-600 F4.5-6.3 DG DN OS is vanaf midden februari 2023 verkrijgbaar voor 2369 euro.

Advertentie
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in