From the series Replica Falsifica, 2023. © Paul D'Haese

Replica Falsifica is van 19 april 2023 tot 8 juli 2023 te bezichtigen in Hangar te Brussel.

Replica Falsifica is het laatste project van Paul D’Haese (BE, 1958). Het werd bedacht in de vorm van een kunstenaarsboek en is een verzameling “archetypale” beelden door de kunstenaar gemaakt, hetzij op basis van echte beelden die hij zelf heeft genomen, hetzij op basis van beelden die hij op het internet heeft verzameld. Zijn foto’s schommelen tussen fictie en realiteit.
 
Het resultaat is een “wandeling” door bijzondere landschappen die verwijzen naar een cultureel verleden en een collectief beeldgeheugen. In zwart-wit, geprint op betonachtig uitziend karton en in de vorm van een Leporello van 36 bladzijden, lijkt Replica Falsifica op een verzameling “valse vrienden”. De teksten die de beelden begeleiden, lijken een leidraad en een hulpmiddel voor het begrip. Maar het tegendeel is waar, want de “poëzie” van de auteur en essayist Eric Min (BE, 1959) maken de verwarring bij de kijker alleen nog groter, omdat ze geen verband houden met de beelden die ze lijken te weerspiegelen.

Hangar zet de exploratie van de hedendaagse wereld, met al zijn vraagstukken, en van het medium fotografie verder via een groepstentoonstelling van 8 kunstenaars, onderverdeeld in 3 hoofdstukken – Echoes of Tomorrow, Melting Islands, Replica Falsifica.

Praktische details Replica Falsifica

Van 19 april 2023 tot 08 juli 2023

Advertentie

Hangar
Kasteleinsplein 18
1050 Brussel

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in