Plage stérile, From the series Algues maudites, a sea of tears, 2022. © Alice Pallot

Hangar zet de exploratie van de hedendaagse wereld, met al zijn vraagstukken, en van het medium fotografie verder via een groepstentoonstelling van 8 kunstenaars, onderverdeeld in 3 hoofdstukken - Echoes of Tomorrow, Melting Islands, Replica Falsifica.

In een droomuniversum met codes die dicht bij de documentaire staan, laten Matthieu Gafsou, Alice Pallot en het collectief De Anima ons nadenken over wat leeft en over de band van de mens met de natuur. Tussen macro-ecologie en de observatie van het oneindig kleine, vormen deze 3 artistieke projecten een geheel dat ons in staat stelt de ultieme oerkracht van de natuur te voelen, die zich ontvouwt in een netwerk, in een krachtig en weerbaar “verbonden geheel”.

De degradatie van de wereld wordt aangetoond door de Zwitserse fotograaf Matthieu Gafsou in een relationeel en menselijk tropisme. In het kader van Résidence 1+2 “Fotografie en wetenschappen” in Toulouse, buigt Alice Pallot zich over de problematiek van de giftige algen in Bretagne (“Algues maudites”). Het hoogtepunt van haar reeks, de video “Anoxie verte”, neemt ons mee op een reis langs de kleinste levensvormen die bestand zijn tegen deze door de mens veroorzaakte plaag.

Het collectief De Anima neemt ons mee in een poëtisch concert van paddenstoelen, het resultaat van een wetenschappelijke observatie en een verlangen om de media uit elkaar te halen.

Advertentie

Praktische details Echoes of Tomorrow

Van 19 april 2023 tot 10 juni 2023

Hangar
Kasteleinsplein 18
1050 Brussel

Op zoek naar meer fototentoonstellingen? Ontdek ze op onze Expo-pagina.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in