Stephan Vanfleteren
Jan Decleir, Veurne, 2017 © Stephan Vanfleteren

Fotomuseum Antwerpen geeft in deze expositie zowel de iconische beelden als ongekende parels van Stephan Vanfleteren een plaats.

Het FOMU brengt de eerste grote overzichtstentoonstelling van Stephan Vanfleteren. Deze gerenommeerde Belgische fotograaf is bij het grote publiek vooral bekend om zijn indringende zwart-witportretten. Maar in de voorbije decennia leverde hij ook een brede waaier aan documentaire en artistieke fotografie. In deze tentoonstelling krijgen zowel de iconische beelden als ongekende parels een plaats. De expositie maakt de evolutie in Vanfleterens oeuvre zichtbaar.

Stephan Vanfleteren studeerde fotografie in Sint-Lukas Brussel (1988-1992). Hij werkte van 1993 tot 2009 als freelance fotograaf voor de krant De Morgen maar bleef veel tijd investeren in eigen projecten. De fotograaf is gespecialiseerd in zwart-witportretten en langdurige reportages in binnen- en buitenland. Hij werkt momenteel vooral voor buitenlandse kranten en tijdschriften.

Tot en met 1 maart 2019
FOMU
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
www.fotomuseum.be

Advertentie
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in