© FOMU

19 augustus is World Photography Day, ofwel de Internationale Dag van de Fotografie. En dat moet gevierd worden! Ter ere hiervan opent FoMu gratis haar deuren.

Het is op 19 augustus 1839 dat de Franse uitvinder Louis-Jacques-Mandé Daguerre het eerste succesvolle fotografische proces aan de wereld voorstelt: de daguerreotypie. Volgens de meeste mensen is die dag de fotografie geboren en is daarmee dit jaar een imposante 183 jaar oud.

Tijd voor een viering

Daarmee is 19 augustus ook echt een dag om even stil te staan bij deze kunstvorm. Het FoMu is al een tijdje bezig met haar voorbereidingen. In onderstaande film laten zij je kennismaken met de geschiedenis van de fotoroman. Je ziet drie indrukwekkende fotoromans: Een liefdesgeschiedenis in Saint-Germain-des-Prés van Ed van der Elsken, Droit de regards van Marie-Françoise Plissart en La Grieta van Carlos Spottorno & Guillermo Abril.

Gratis toegang en korting op fotoboeken

Om de Internationale Dag van de Fotografie te vieren gooit het FOMU op vrijdag 19 augustus de deuren gratis open. Bestel je gratis ticket online! Maar dat is nog niet alles. Je krijgt ook 15% korting op hun volledige collectie fotoboeken. Reden te meer om ze een bezoekje te brengen! De korting geldt bij bestellingen vanaf 30 euro. Je kunt ze ook online bestellen en gebruik maken van kortingscode DAGVDFOTOGRAFIE22

Advertentie

Contactgegevens:

FOMU – Fotomuseum Antwerpen
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
Website: www.fomu.be

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in