Een echte verrassing was het niet meer, maar voor veel Canon-fans zal het toch heel goed nieuws zijn: Canon heeft de opvolger van de EOS 7D uit 2009 klaar.

Een echte verrassing was het wegens een paar lekken niet meer, maar voor veel Canon-fans zal het toch heel goed nieuws zijn: Canon heeft de opvolger van de EOS 7D uit 2009 klaar. De EOS 7D Mark II krijgt een nieuwe sensor, een verbeterd AF-systeem, een snellere beeldprocessor, en full HD video.

De sensor is een variant van de Dual Pixel AF cmos-sensor die debuteerde in de EOS 70D. Hierbij kan elke pixel op de sensor dienst doen als fasedetectie-AF-sensor in Live View en tijdens het filmen. Tijdens het fotograferen zonder Live View gebruikt de 7D Mark II een traditioneel fasegebaseerd AF-systeem met 65 gevoelige kruissensoren. Het AF-systeem werkt bovendien samen met de lichtmeetsensor om een bewegend onderwerp accuraat te volgen.

De sensor levert een resolutie van 20 megapixel bij een gevoeligheidsbereik van ISO 100 tot 12.800 (uitbreidbaar tot 25.600). Samen met de vernieuwde beeldprocessor maakt de sensor continuopnames van tien beelden per seconde mogelijk; hij houdt dat tempo maar liefst 1.090 opnames (jpeg) of 31 opnames (raw) vol.

Advertentie

Filmen kan de 7D MII in full HD (1080p) met 60 frames per seconde. Van 4K, waar merken als Panasonic, Sony en Samsung op inzetten, is nog geen sprake.

De EOS 7D Mark II komt in november op de markt en zal rond de 1.699 euro gaan kosten.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/38/139179_eos1.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/38/139179_eos2.jpg” caption=”Met een reekssnelheid van 10 beelden per seconde is de EOS 7D Mark II geschikt voor actie||”]

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.