Beeldbewerking moeilijk en tijdrovend? Niet als het aan DVLOP en SLR Lounge ligt. Zij ontwikkelen Impossible Things, wellicht de meest geavanceerde AI beeldbewerker ter wereld - die werkt in Lightroom.

Laat je foto bewerken door een robot

DVLOP en SLR Lounge hebben al heel wat Lightroom-extensies op hun naam staan, maar Inpossible Things wordt wel de meest imposante. De ontwikkelaars beweren dat Impossible Things ’s werelds meest geavanceerde AI-foto-editor is die foto’s “met snelheid, nauwkeurigheid en kunstzinnigheid” verbetert. Impossible Things kan foto’s op 38 afzonderlijke elementen controleren en aanpassen. Ieder van deze adaptaties kan door de gebruiker zelf worden gefinetuned met schuifregelaars. De AI is getraind op meer dan een miljoen DNG-bestanden, 200 verschillende cameramodellen en 300 verschillende lenzen.

Stap voor stap

Het systeem werkt in twee stappen. Eerst selecteer je de afbeeldingen die je wil bewerken. Daarna selecteer je een stijl die je op deze afbeeldingen wil toepassen, waarna Impossible Things aan het werk gaat om de afbeeldingen te bewerken. Deze bewerkingen worden rechtstreeks in Lightroom Classic toegepast, waarin je ze dus ook weer kunt finetunen met de bekende en vertrouwde tools. Belangrijk om te weten is dat je foto’s niet alleen worden bewerkt met bepaalde kleur- en contrastprofielen, maar dat er ook wordt gekeken naar cameraprofielen. Impossible Things is bovendien de enige AI-tool met een ‘Lighting Condition Based Development’-systeem om de beeldkleur aan te passen op basis van specifieke lichtomstandigheden”, aldus SLR Lounge en DVLOP. Het systeem zou volgens de makers over de juiste informatie beschikken om situaties met gemengd of weinig licht of een hoog dynamisch bereik te kunnen bijstellen.

Prijs en beschikbaarheid

Impossible Things is beschikbaar als abonnement met vier niveaus: gratis, $ 30, $ 50 en $ 100 per maand. Elke optie die schaalt met de behoeften en het gewenste aantal “bewerkingscredits”. Het laagste niveau van $ 30 per maand biedt bijvoorbeeld 500 bewerkingscredits, terwijl het “Pro”-niveau van $ 100 per maand 2.500 bewerkingen toestaat. Geïnteresseerden die Impossible Things willen uitproberen, kunnen dit doen voor een beperkte gratis proefperiode van 500 bewerkingen.

Advertentie
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in