Photoshop Generative Fill

Adobe heeft een Generative Fill geïntroduceerd in Photoshop, een nieuwe functie die gebruikmaakt van de kracht van generatieve AI om creatieve ontwerpworkflows te verbeteren.

Deze functie, mogelijk gemaakt door Adobe Firefly, is ’s werelds eerste assistent in creatieve en ontwerpworkflows. Met Generative Fill kunnen gebruikers binnen enkele seconden afbeeldingen toevoegen, uitbreiden of verwijderen, waardoor een geheel nieuwe manier van werken mogelijk wordt.

Firefly is een familie van creatieve generatieve AI-modellen die zes weken geleden werd gelanceerd. De AI heeft zich al snel bewezen als een van de meest succesvolle beta-lanceringen in de geschiedenis van Adobe, waarbij gebruikers meer dan 100 miljoen assets hebben gegenereerd. Firefly is uniek omdat het de enige AI-service is die professionele content kan genereren en direct in de workflows van makers kan worden geïntegreerd.

Het eerste model van Firefly is getraind op Adobe Stock-beelden, content met een open licentie en andere content uit het publieke domein zonder auteursrechtelijke beperkingen.

Advertentie

Ashley Still, Senior Vice President Digital Media bij Adobe, benadrukt het belang van deze integratie: “Door Firefly rechtstreeks in workflows te integreren als creatieve assistent, versnelt Adobe ideevorming, onderzoek en productie voor al onze klanten. Generative Fill combineert de snelheid en het gemak van generatieve AI met de kracht en precisie van Photoshop, waardoor klanten hun visies en fantasieën tot leven kunnen brengen.”

Met deze innovatieve toevoeging aan Photoshop zet Adobe een belangrijke stap in het transformeren van workflows in Creative Cloud, Document Cloud, Experience Cloud en Adobe Express. Fotografen kunnen nu profiteren van de mogelijkheden van generatieve AI om hun ontwerpwerk te verbeteren en efficiënter te werken.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in