Panasonic komt met een fraaie upgrade voor hun snelle standaardzoom. Maak kennis met de Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 12-35mm f/2.8 ASPH!

Standaardzoom

Omgerekend naar 35mm heeft het objectief een bereik van 24-70 mm, het is compatible met alle LUMIX G-serie met een M43-lensvatting. Daarmee vervangt het objectief de LUMIX GX VARIO 12-35mm F2.8 II ASPH-lens. Het objectief is klein en compact, lichtgewicht en beschikt over zowel optische beeldstabilisatie als een groot continu diafragma.

Specificaties

De LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-35mm F2.8 ASPH. POWER OIS-lens bestaat uit 14 lenzen in 9 groepen, waaronder 4 asferische lenzen, 1 UED-lens (ultra-low dispersion) en 1 UHR-lens (Ultra High Refractive Index) voor betere optische prestaties. Het glasmateriaal van de UHR-lens is vernieuwd, om een ​​hogere lichttransmissie te bereiken voor een natuurlijkere kleurweergave. In combinatie met de nieuw ontworpen zonnekap is de kans op schitteringen en ghostbeelden kleiner. Het objectief weegt 306 gram en is afgedicht tegen stof en spatwater. Je kunt een filter gebruiken met een diameter van 58mm.

Verbeteringen

Vergeleken met zijn voorganger heeft de nieuwe lens een kortere scherpstelafstand van 0,15 m (groothoek) en een grotere vergroting van 0,21 keer (17 mm), waardoor het objectief veelzijdiger is. Daarnaast zullen filmers genieten van deze upgrades: de LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-35mm F2.8 ASPH. POWER OIS beschikt over een nieuw mechanisme om het breathing-effect te onderdrukken, maar ook is de “micro-step diafragmaregeling” verbeterd voor subtiele belichtingsveranderingen. Door de beeldstabilisatie van de camera te combineren met de optische beeldstabilisatie van de lens, heb je een effectievere bewegingscorrectie.

Advertentie

De Panasonic LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-35mm F2.8 ASPH. De POWER OIS-lens is verkrijgbaar vanaf maart 2023 en voor 999 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in