Veel aanbod in primelenzen is er niet, zeker niet voor systeemcamera's. De aankondiging van TTArtisan betreffende een nieuwe 35 mm F0.95 handmatige lens voor APS-C spiegelloze camerasystemen komt dan ook als een geschenk uit de hemel.

Budgetvriendelijke primelens

Dit snelle objectief heeft één nadeel: je moet hem volledig handmatig instellen. Dat kort natuurlijk wat meer tijd en moeite, maar met primelenzen met zo’n krap diafragma wil je natuurlijk de scherpte op precies het juiste punt leggen. Het objectief is opgebouwd uit zeven elementen in vijf groepen, met een minimale scherpstelafstand van 0,35m. Het diafragma heeft 10 lamellen en is instelbaar van f0.95 tot f16. Dat alles haal je voor de adviesprijs van 199 dollar in huis.

Degelijk model

De retro-ogende objectief is volledig van aluminium gemaakt. Het heeft een diafragmaring die je in stappen instelt. De TTArtisan APS-C 35mm F0.95 is ongeveer 41 mm lang en heeft een diameter van 57 mm. Het gewicht is tussen de 247 en 267 gram – de exacte maten variëren tussen de diverse lensvattingen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze ultrasnelle prime is beschikbaar voor Canon EOS-M, Canon RF, Fujifilm X, L, Nikon Z en Sony E-mount camerasystemen. Voor full-frame camera’s moet je fotograferen in de crop-modus van je apparaat. De TTArtisan APS-C 35 mm F0.95-lens kan worden gekocht via de online winkel van TTArtisan.

Advertentie
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in