Sigma komt binnenkort met de 18-50 mm F2.8 DC DN-lens voor Fujifilm X-mount camerasystemen. Daarmee komt de populaire allround lens ook beschikbaar voor Fujifilm-gebruikers!

Bekende kwaliteit

Deze lens is in feite identiek aan Sigma’s bestaande 18-50 mm F2.8 DC DN-lenzen voor Sony E-mount en L-mount camerasystemen. Sigma zegt dat de lens specifiek is geoptimaliseerd voor Fujifilm X-mount camerasystemen, met ondersteuning voor continue AF en in-camera aberratiecorrectie. De lens is ook verzegeld voor een betere weersbestendigheid. Het bereik van de Sigma 18-50mm komt op een Fujifilm-camera effectief overeen met 27-75 mm.

Specificaties

De Sigma 18-50 mm F2.8 voor Fujifilm X-mount camerasystemen is 62mm in diameter en 77mm lang. Het objectief is geschikt voor het gebruik van 55mm filters. Hij weegt 285 gram. De minimale scherpstelafstand is 12,1 cm bij 18mm en 30cm bij 50mm. Sigma’s lens is opgebouwd uit 13 elementen in tien groepen, waaronder drie asferische elementen en één Super Low Dispersion (SLD) element. Het maakt gebruik van een diafragma met zeven lamellen.

Prijs en beschikbaarheid

De Sigma 18-50 mm F2.8 DC DN-lens voor Fujifilm X-mount camerasystemen is vanaf december 2022 verkrijgbaar voor 549 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in