Fotoaccessoirefabrikant Meike heeft een 85mm F1.8 autofocuslens uitgebracht voor Sony E-vatting. En dat voor een heel schappelijke prijs!

De 85mm lens heeft een flink diafragma van F1.8, waardoor je een fijne scherptediepte kunt neerzetten. Het objectief bestaat uit negen elementen in zes groepen en heeft meerlaagse coatings op de voor- en achterelementen. Het autofocussysteem werkt met een stappenmotor voor een soepele scherpstelling. Het objectief is volledig compatible met de E-vatting van Sony, waardoor alle informatie van compatible camera’s correct wordt doorgegeven. Het objectief beschikt bovendien over een micro USB-poort, waarmee je hem kunt voorzien van toekomstige firmware-updates.

Afmetingen en scherpstelafstand

Het objectief heeft een forse afmeting en dito gewicht: hij heeft een totale diameter van 79,5mm, waarbij het voorste element een filterdraad van 67mm gebruikt. Het objectief weegt 386 gram en heeft een minimale scherpstelafstand van 85 cm.

De lens kan vandaag worden gekocht voor 190 euro in de webshop van Meike. De lens wordt geleverd met voor- en achterlensdoppen en een bloembladvormige zonnekap.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in