Sigma heeft zich bewezen als een uitstekend alternatief voor merk-eigen objectieven van de verschillende camera-fabrikanten. De nieuwste telg in het assortiment is de Sigma 16-28mm F2.8DG DN.

Dit nieuwe objectief komt in twee varianten op de markt, voor Sony en Leica. De E-mount en L-mount zijn volgens de specificaties van beide cameramerken geconfigureerd, zodat er een feilloze communicatie is tussen objectief en camera. Het objectief is een model uit de Contemporary-lijn, dat zich richt op de ervaren fotograaf. Het lichtsterke objectief heeft een continu groot diafragma en sluit qua afmeting en gewicht fraai aan op de systeemcamera’s waarvoor het is ontwikkeld. Bovendien vult dit bereik de eerder gelanceerde 28-70mm perfect aan.

Zoomlens

Het zoombereik van 16-28mm geef je als fotograaf niet heel veel bewegingsvrijheid, maar geeft net wat meer vrijheid dan een primelens. Hierdoor sluit hij fraai aan op de behoeftes van landschapsfotografen, bruidsfotografen en reisfotografen, Het beperkte zoombereik stelt Sigma in staat om alle aandacht te leggen op het minimaliseren van vervormingen en de beeldkwaliteit te optimaliseren. Het zoommechanisme werkt volledig intern, de schroefdraad heeft een diameter van 72mm. Het objectief weegt 420 gram en heeft een lengte van 100,6mm.

Lichtsterk

Naast het minimaliseren van aberraties en vervorming is de lichtsterkte een belangrijke factor voor dit objectief. Dankzij het maximale diafragma (9 lamellen) van F2.8 over het hele bereik is het mogelijk een aangename scherptediepte aan te brengen, waardoor jouw onderwerp mooi wordt uitgelicht. Een Super Multi-Layer Coating zorgt ervoor dat de Sigma 16-28mm F2.8 DG DN zelfs in omgevingen met tegenlicht contrastrijke beelden oplevert.

De Sigma 16-28mm F2.8 DG DN is vanaf juni verkrijgbaar voor een adviesprijs van 899 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in