TTartisan 50mm F0.95

De goedkope en lichtsterke prime TTartisan 50mm F0.95 is nu voor in totaal zeven camerasystemen beschikbaar.

TTartisan heeft zijn supersnelle 50mm F0.95-objectief voor APS-C-camera’s beschikbaar gemaakt met twee nieuwe vattingen. De prime is nu ook beschikbaar voor camera’s met een Fujifilm X- en Sony E-mount. Eerder was het volledig handmatige objectief al beschikbaar met vattingen voor Micro Four Thirds, Nikon Z, Canon RF, Canon M en L-mount.

Het zeer vriendelijk geprijsde lensje heeft een fullframe-equivalent brandpuntsafstand van ongeveer 75 mm voor de nieuwe vattingen. Het interne glaswerk bestaat uit acht elementen die zijn verdeeld in zes groepen en zijn voorzien van meerlaagse coatings. Het optisch systeem heeft een minimale scherpstelafstand van 50 centimeter en levert een beeldhoek van 32 graden.

Het diafragma van de prime is opgebouwd met tien lamellen en zorgt voor een dromerig bokeh. De maximale opening is F0.95, en het kan tot F16 worden dichtgeknepen. Aan de voorzijde is een 58mm-schroefdraad voor filters voorzien.

De twee nieuwe mounts hebben dezelfde retrovormgeving als hun MFT- en Nikon Z-tegenhangers. Zo is de behuizing voorzien van een focusring met afstandsaanduidingen en een diafragmaring. Het standaardobjectief heeft een lengte van 64 mm bij een maximale diameter van 63 mm. De prime weegt slechts 411 gram.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in