Sigma X-mount

Sigma maakt drie lichtsterke F1.4-objectieven nu ook beschikbaar met een X-mount voor de camera's van Fujifilm.

Ook Sigma onderkent de populariteit van de camera’s van Fujifilm, zoals de X-T4. Daarom maakt het een drietal objectieven binnenkort ook beschikbaar met de X-lensvatting: de 16mm F1.4 DC DN Contemporary, de 30mm F1.4 DC DN Contemporary en de 56mm F1.4 DC DN Contemporary.

Het trio is op dit moment al verkrijgbaar met mounts voor Sony E-mount APS-C-, Canon EF-M- en Micro Four Thirds-camera’s. De eerste drie Sigma-lenzen met X-mount zijn vanaf medio maart te koop en Sigma heeft al aangegeven zijn X-mount-assortiment verder uit te breiden.

Sigma heeft de communicatie met de camera en de algoritmes die de autofocus aansturen geoptimaliseerd voor Fujifilms lensvatting. Daardoor ondersteunen alle drie de objectieven AF-C, highspeed AF en in-camera aberratie correcties voor compatibele camera’s. De eerste X-mount-objectieven vallen alle drie in de Contemporary-lijn van Sigma. In deze serie combineert de lensfabrikant een compacte behuizing met een optimale beeldkwaliteit.

Eerste X-mount-lenzen van Sigma

De Sigma 16mm F1.4 DC DN | Contemporary gaat 469 euro kosten. Het objectief heeft een fullframe-equivalent brandpunt van 24 mm en een messing vatting die stof- en spatwaterdicht is. Het optisch systeem bestaat uit zestien elementen in dertien groepen, met speciale lenselementen die voor een goede beheersing van onder andere sagitale coma flare zorgen. De negen diafragmalamellen produceren een aantrekkelijk bokeh. Het objectief heeft een stille aandrijfmotor, die de 16mm F1.4 ook interessant voor videografen maakt.

De Sigma 30mm F1.4 DC DN | Contemporary is een allround objectief voor onder meer product-, portret- en reportagefotografie en draagt een adviesprijs van 389 euro. Dit objectief heeft een geruisloze stappenmotor en negen lenselementen verdeeld over zeven groepen. Een asferische, hoog-refractieve en dubbelzijdige asferische lenselement minimaliseert vervormingen en asferische aberraties. Een meerlaagse coating voorkomt lensflares en schaduwbeelden, zelfs in tegenlichtsituaties.

De 56mm F1.4 DC DN | Contemporary gaat 469 euro kosten. De mid-tele heeft een optisch ontwerp met tien elementen in zes groepen. Een speciaal laagdispersie-element daarin beperkt axiale chromatische aberratie tot een minimum. Ook dit object is vanwege zijn stille stappenmotor geschikt voor het maken van video’s.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in