Lensbaby Soft Focus II

Met de Lensbaby Soft Focus II Optic zorg je voor specifieke effecten door de instelling van het diafragma handmatig te wijzigen.

De Lensbaby Soft Focus II Optic is de verbeterde versie van een van de populairste lensjes van het Optic Swap Systeem. Ten opzichte van zijn voorganger is er bij de nieuwe lens een twaalfbladig intern diafragma toegevoegd aan het drop-in magnetische diafragmasysteem. Dat kan je handmatig instellen binnen het bereik van f/2.5 tot f/22.

Wisselen tussen twee effecten

De Soft Focus II creëert bij de grootste diafragmaopening een impressionistisch beeld met daaronder subtiele scherpe details. Het kleurenpalet van de foto’s neigt naar zachte pastels. Bovendien kenmerken de beelden zich met een opmerkelijk vlak scherpstelveld dat met geen enkel ander objectief te realiseren is.

Met diafragmaopening f/8 of kleiner geeft de Soft Focus II juist een prachtig gedetailleerde, traditioneel scherpe opnamen. Het centrale scherptegebied is groot en op fullframes zien onscherpe randen zichtbaar.

Je regelt het interne diafragma door aan de voorkant van het optiek te draaien. Daardoor kan je snel wisselen van het zachte, impressionistisch effect naar het contrastrijke scherpe.

Twee versies Soft Focus II Optic

De Soft Focus II is compatibel met alle huidige en oudere Lensbaby Optic Swap lensbodies. De losse Optic past daardoor in iedere lensbody zoals de Lensbaby Composer Pro II. Er is ook een Soft Focus II Optic met vaste lensbody. Daarvoor is dus geen body van het Swap-systeem nodig. Bovendien heeft deze geen tilt of zwenk, waardoor je je geheel kan concentreren op de compositie en het gewenste focuseffect. De Soft Focus II Optic met vaste body is leverbaar met Canon EF-, Nikon F- en Sony E-vatting.

De Lensbaby Soft Focus II Optic is vanaf half maart te koop. De versie voor het Swap-systeem kost 189,99 euro, voor de versie met vaste body betaal je 100 euro meer.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in