Lumix GH6

Met de Lumix GH6 lanceert Panasonic de nieuwste telg in de GH-serie, die sterk is in zowel fotograferen als filmen.

De ruim een half jaar geleden aangekondigde en eerder uitgestelde Lumix GH6 is vandaag eindelijk officieel gelanceerd. Ten opzichte van voorganger GH5 heeft Panasonic alle belangrijke onderdelen geüpgraded: zowel de sensor, de beeldprocessor als de interne beeldstabilisatie zijn vernieuwd.

De GH6 maakt gebruik van een nieuw ontwikkelde CMOS-sensor op Micro Four Thirds-formaat, die 25,2 megapixels telt. De vernieuwde Venus Engine verwerkt de gegevens daarvan razendsnel. Daardoor beschikt de camera over een maximale burstrate van veertien beelden per seconde en kan hij video in 5,7K/30p intern vastleggen. Daarbij worden de filmopnames in Apple’s ProRes 422 HQ en ProRes 422 opgeslagen. De camera heeft net als Panasonics bioscoopcamera’s V-Log/V-Gamut aan boord. Dat moet een maximaal dynamisch bereik van zo’n 13 stops mogelijk maken.

Lumix GH6 kan onbeperkt filmen

Bij het filmen heeft de Lumix GH6 volgens de fabrikant in geen enkele filmmodus last van oververhitting, en kan zo voor onbepaalde duur filmen. Panasonic heeft aan de achterkant, onder het lcd-scherm, namelijk een ventilator ingebouwd. Die voert de warmte actief af en zorgt er zo voor dat de onderdelen van de camera koel blijven.

De verbeterde 5-assige beeldstabilisatie biedt volgens Panasonic een compensatie van maximaal 7,5 stops dankzij een geüpdatet algoritme. Het IS-mechaniek gebruikt de GH6 ook voor de hoge-resolutiemodus. Daarbij maakt de camera automatisch acht opeenvolgende beelden terwijl de sensor telkens een beetje wordt verschoven. Door die beelden samen te voegen creëert de GH6 een beeld van maximaal 100 megapixels (11552 x 8672 pixels).

De Panasonic GH6 is vanaf maart verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 2.199 euro. Er komen ook kits van de camera beschikbaar. De versie met 12-60mm F3.5-5.6-objectief gaat 2.499 euro kosten, die met 12-60mm F2.8-4.0-lens 2.799 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in