GH6

Panasonic wilde nog voor het jaareinde komen met een nieuwe systeemcamera, de Lumix GH6, maar zegt nu die deadline niet te gaan halen.

Blijkbaar ondervindt Panasonic problemen bij de ontwikkeling van de Lumix GH6. Het bedrijf kondigde in mei van dit jaar aan dat het werkte aan deze systeemcamera. De opvolger van de befaamde GH5 zal een aantal maanden langer op zich laten wachten.

Tot die tijd moeten Panasonic-liefhebbers het doen met de GH5 Mark II. Die camera werd op dezelfde dag gereleaset als de bekendmaking van de ontwikkeling van de GH6. Het was voor velen een kleine teleurstelling, omdat de verbeteringen van de Mark II minder opzienbarend zijn. Men had eerder gehoopt op een nieuw model met duidelijk betere specificaties en hardware.

GH6 vertraagt vanwege chiptekort?

Panasonic maakte de vertraging bekend middels een kort communiqué op zijn Japanse website. Daarin biedt het zijn verontschuldigingen aan en meldt dat het verwacht dat de Panasonic GH6 ergens “begin 2022” klaar is voor introductie. Toen het bedrijf in mei de systeemcamera aankondigde, was de planning nog om die voor het einde van dit jaar te kunnen presenteren.

Wellicht speelt de wereldwijde chipcrisis een rol bij het uitstel, maar daar meldt de fabrikant verder niets over. Het is algemeen bekend dat alle elektronicabedrijven te kampen hebben met een gebrek aan chips. We kunnen ons daarom goed voorstellen dat dit voor Panasonic ook een extra uitdaging vormt bij het ontwikkelen van de Lumix GH6.

GH6
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in