GH6

De GH6 krijgt een nieuwe sensor en processor en zal kunnen filmen in 10-bit 4:2:2-kwaliteit zonder tijdslimiet.

Panasonic-liefhebbers hoopten dat het bedrijf gisteren de Lumix GH6 zou lanceren. Dat bleek niet het geval, de bekendgemaakte GH5M2 bleek ‘enkel’ een update van de vermaarde GH5 met MFT-vatting. Toch heeft Panasonic dit jaar meer moois in petto: het zegt de GH6 wel degelijk in ontwikkeling te hebben.

Het nieuwe topmodel in de Lumix G-serie moet eind 2021 wereldwijd verkrijgbaar zijn. De GH6 krijgt een nieuwe Micro Four Thirds-sensor en een nieuwe, snellere Venus Engine-beeldprocessor mee. Deze combinatie zal volgens Panasonic geavanceerde videobeelden kunnen vastleggen in 4:2:2 10-bits DCI 4K/60p-kwaliteit. Dat kan onbeperkt wanneer de camera binnen de gecertificeerde bedrijfstemperatuur wordt gebruikt. De GH6 is betrouwbaar genoeg om voor een gewenste duur continu opnames vast te leggen. De aanstaande camera biedt ook een 10-bits 4K 120p High Frame Rate (HFR) en Variable Frame Rate (VFR), die slow en quick motion video’s met hoge resolutie mogelijk maakt. Bovendien moet de GH6 10-bits 5,7K 60p-video’s kunnen vastleggen.

Panasonic zegt dat de GH6 verschillende opnamemodi en ondersteunende functies gaat bieden, zodat de camera ingezet kan worden voor verschillende doeleinden, zoals films, muziekvideo’s, documentaires en korte clips voor sociale media.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in