Laowa Mini FFII 85mm

De Laowa Mini FFII 85mm is binnenkort leverbaar met een mount voor systeemcamera's van Canon, Nikon, Sony en Leica.

Met de Laowa Mini FFII 85mm f/5.6 Macro 2:1 heeft Venus Optics ’s werelds kleinste 2x-macrolens voor spiegelloze fullframe camera’s aangekondigd. Het objectief is met een lengte van 78 mm en een doorsnede van 53 niet alleen compact, het is met nog geen 300 gram ook een lichtgewicht.

Volgens het merk doet de lens ondanks zijn formaat en gewicht geen inbreuk op kwaliteit en macrocapaciteiten. Zo is de optica gebouwd in een metalen constructie en heeft het systeem een minimale scherpstelafstand van slechts 16,3 cm. De lens heeft een handmatige focus en stelt daarbij intern scherp, zodat je met het voorste element niet per ongeluk tegen het onderwerp aanstoot, bij het focussen.

De 85mm-macro is compatibel met filters van 46 mm. De Laowa heeft een diafragma dat tot f/5.6 kan openen en bestaat uit zeven diafragmabladen. De beeldhoek van het objectief is op een fullframe camera 28,55 graden.

Het interne glaswerk bestaat uit dertien elementen in negen groepen. Daaronder bevinden zich drie extra-lage dispersie-elementen, die dankzij een apochromatisch ontwerp helpen om chromatische aberraties te minimaliseren.

De lens is verkrijgbaar in Sony FE-, Canon RF-, Nikon Z- en Leica M-mount. Voor de eerst genoemde drie lensvattingen is de adviesverkoopprijs 539 euro, die voor de Leica M-versie is 60 euro meer.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in