Max Pinckers

Het fotoboek Max Pinckers bevat een ruime selectie beelden van de fotograaf, geselecteerd door schrijver Hans Theys.

Max Pinckers behoeft voor de trouwe Shoot-lezer waarschijnlijk geen introductie. De kunstenaar-fotograaf vertelde in Shoot magazine al over zijn serie Red Ink en was een van de publiekstrekkers op onze Photo Inspiration Day. De Belg brengt nu een drietalig boek uit als het voorlopige hoogtepunt van zijn jarenlange samenwerking met schrijver Hans Theys.

Theys kreeg toestemming om met een persoonlijke selectie uit alle foto’s van Pinckers een klassiek fotoboek te maken. Daarbij hoefde hij geen rekening te houden met de oorspronkelijke context van de beelden. De publicatie bevat ook een essay waarin Theys Pinckers’ oeuvre beschouwt. Dat doet hij vanuit enkele gedachten van Susan Sontag, de Amerikaanse filosoof en politiek activist.

Het fotoboek verschijnt ter gelegenheid van de solotentoonstelling Max Pinckers – Double Bind in FOMU Antwerpen, die loopt van 26 november 2021 tot 13 maart 2022. Het boek telt 324 pagina’s van 27 x 22 cm en kost 49,95 euro. De uitgave van Hannibal Books (ISBN 978 94 6388 782 3) bevat teksten in drie talen: Engels, Nederlands en Frans.

Advertentie

Over de makers

Max Pinckers (1988) verkent in zijn werk de kritische, technologische en ideologische structuren die ten grondslag liggen aan het vervaardigen en consumeren van documentaire beelden. Voor Pinckers is documentaire een speculatief proces waarin realiteit en waarheid als meervoudige en kneedbare begrippen ingezet kunnen worden. Hij werd verschillende keren bekroond met internationale prijzen, waaronder de Prix Levallois, de Edward Steichen Award Luxembourg en de Leica Oskar Barnack Award.

Hans Theys (1963) schreef en ontwierp meer dan vijftig boeken over het werk van hedendaagse kunstenaars en publiceerde honderden essays, interviews en recensies in boeken, catalogi en tijdschriften. Al deze publicaties zijn gebaseerd op samenwerkingen of gesprekken met de kunstenaars in kwestie.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in