Shoot-69_ebook_Pagina_01

Shoot 69 is vanaf nu verkrijgbaar.

Vanaf deze week ligt de nieuwe de nieuwe Shoot weer in de winkels. In editie 69 lees je onder meer hoe je sprekende sneeuwfoto’s maakt en hoe je een betere fotograaf wordt door eens iets anders te fotograferen. Geen tijd om Shoot 69 in de kiosk te lopen? Dan bestel je hem gewoon hier.
 

Sneeuw

Een pak sneeuw kan de wereld betoverend mooi maken. Maar om er een sprookjesachtig beeld van te maken, moet je met enkele regels rekening houden. Ontdek samen met fotograaf Tom Linster de valkuilen en de mogelijkheden die sneeuw te bieden heeft om mooie foto’s te maken. Tom is verzot op dit natuurverschijnsel en moet naar buiten zodra de eerste sneeuwvlokken uit de lucht vallen. Hij neemt ons mee in de wereld van sneeuwfotografie. Hoe zorg je ervoor dat sneeuw ook echt wit op de foto komt? Of is het soms juist beter van niet? Met zijn tips zullen jouw sneeuwfoto’s er zeker beter op worden.
 

Max Pinckers over Red Ink

Laat je in deze Shoot verder inspireren door Max Pinckers, die vertelt over zijn bezoek aan het communistische Noord-Korea, dat plaatsvond juist op het moment dat het conflict tussen de Verenigde Staten en het gesloten land hoog opliep. Ondanks de spanningen maakte hij er schitterende foto’s voor zijn serie Red Ink, waarvoor hij de Leica Oskar Barnack Award in ontvangst mocht nemen. In Shoot 69 licht hij de foto’s daarvan graag aan ons toe.

1 © Max Pinckers_Red Ink
© Max Pinckers, Red Ink.

Leuven 

Deze keer trok Koen de Langhe naar Leuven, de stad vol eeuwenoud erfgoed die vooral bekend staat als gezellige universiteitsstad. Hij ontdekte dat het juist deze combinatie is die je hier eindeloze foto-inspiratie bezorgt. Koen neemt je mee naar de beste Leuvense locaties om foto’s te maken en vertelt je hoe je je camera daarvoor instelt.
 

Overal portretten maken

Koen Dhollander maakte al heel wat portretten op zeer uiteenlopende locaties. Met Shoot deelt hij zijn tips hoe je daarbij tot sterke foto’s komt.

Koen Dhollander6
Noémie Jar doet een sprong voor de muur van een oud kasteel.

Buiten je comfortzone

Kattoo Hillewaere boekte een sportieve, georganiseerde groepsreis naar Azerbeidzjan, Georgië en Armenië en verhaalt over hoe deze trip buiten haar comfortzone haar een verfrissende blik op haar fotografie gaf.
 

Reviews 

Voor deze editie geven we aan de slag met de onder andere de Panasonic Lumix LX100 II, een Iris 150mm macrolens en een Fujifilm 8-16mm-objectief. Piet Van den Eynde toog zelfs naar Ethiopië om de Fujifilm GFX 50R aan een grondige praktijktest te onderwerpen.
 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.