ZV-E10

Met de ZV-E10 richt Sony zich op prijsbewuste contentmakers die de behoefte hebben van lens te kunnen wisselen.

Met de nieuwe ZV-E10 gaat Sony voor gemak bij het maken van content. De vlogcamera is gericht op prijsbewuste contentmakers en voorzien van Sony’s E-mount. Daardoor is het toestel met alle E-lenzen van Sony. De camera combineert gebruiksvriendelijke functies met de krachtige beeldtechnologie van het bedrijf.

Het hart van de ZV-E10 is de 24,2-megapixel sensor in APS-C-formaat die samenwerkt met een BIONZ X-beeldprocessor. De combinatie is volgens Sony goed voor beelden van hoge kwaliteit met gedetailleerde textuurweergave en een natuurlijke bokeh.

Door de implementatie van Sony’s AF-technologieën kan de gebruiker het scherpstellen overlaten aan de camera en zich concentreren op de productie. Zo beschikt de ZV-E10 over bekende Sony-functies als Fast Hybrid AF en Real-time Eye AF (ook voor video), dat onderwerpen, mensen, dieren en ogen in real-time kan volgen. Dit kan de camera ook in uitdagende omstandigheden zoals lopend of bij snel bewegende objecten. Contentmakers kunnen de AF-instellingen van de camera (zoals AF-overgangssnelheid en AF Subject Shift Sensitivity) personaliseren om te kiezen tussen snel of langzaam scherpstellen, afhankelijk van de creatieve voorkeur.

Advertentie

Scherpstellen kan ook met de Touch Focus functie, waarbij je met een druk op het scherm kunt aangeven waarop de camera moet scherpstellen. Deze functie is beschikbaar voor zowel stilstaand beeld als video. De ZV-E10 heeft een nieuwe Foto/Film/Slow & Quick motion-toets bovenop de body. Dit biedt de mogelijkheid om met slechts één aanraking de opnamemodus te wijzigen.

ZV-E10: functies voor vloggers

De nieuwe camera neemt een aantal functies van de ZV-1 over die handig zijn tijdens het vloggen. Zo detecteert Face Priority automatisch het gezicht van de vlogger en zorgt ervoor dat dat telkens goed belicht blijft. Dit garandeert dat het gezicht in elke omgeving met een ideale helderheid wordt weergegeven. Product Showcase zorgt voor een snelle en vloeiende focusovergang tussen het gezicht van de presentator en het object dat hij of zij voor de lens plaatst. Het is daardoor niet meer nodig om via een handbeweging voor het product de camera scherp te laten stellen. Background Defocus laat je soepel schakelen tussen een wazige en een scherpe achtergrond.

De camera kan filmen in 4K en maakt slowmotionbeelden in maximaal full-HD met 120 beelden per seconde. Hybrid Log-Gamma (HDR), S-Gamut3.Cine, S-Log3, S-Gamut3 en S-Log3 worden ondersteunt voor een betere nabewerking van de videobeelden. Een elektronische beeldstabilisatie is ingebouwd en biedt met de Active Mode zelfs stabiele video-opnamen tijdens het lopen.

Ook in audio van hoge kwaliteit is voorzien. Een interne directionele microfoon met 3 capsules zorgt voor een goede registratie van de stem van de spreker, een meegeleverde windschermaccessoire vermindert windgeruis aanzienlijk. Ook beschikt de ZV-E10 over een digitale audio-interface via de hotshoe en een microfoonaansluiting om een microfoon aan te sluiten. Filmers kunnen ook een hoofdtelefoon aansluiten om geluidsopnamen goed te kunnen volgen.

De ZV-E10 is met 343 gram en ongeveer 19 bij 22 centimeter compact en licht. Het lcd-scherm is in meerdere hoeken kantelbaar. Zo ben je meer flexibel tijdens het maken van foto’s en video’s.

De body van de ZV-E10 is vanaf half augustus beschikbaar voor een adviesprijs van 750 euro. Voor honderd euro meer heb je de kit 16-50mm-lens in bezit.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in