Nik Collection 4


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


DxO heeft met Nik Collection 4 de nieuwste versie van de plug-in suite uitgebracht. Het pakket bevat meer dan 250 professionele presets voor beeldbewerking, die zijn verdeeld onder de acht zelfde plug-ins die ook versie 3 kende. De twee populairste plug-ins, Viveza en Silver Efex, heeft DxO flink onder handen genomen.

Viveza is de plug-in voor lokale toon- en kleuraanpassingen, Nik Silver Efex is gespecialiseerd in zwart-witconversies. Deze twee plug-ins zijn voorzien van een geheel nieuwe, gebruiksvriendelijkere interface. Deze oogt niet alleen moderner, hij is ook praktischer gemaakt. Zo heb je aan de linkerkant van het venster nu direct toegang tot alle beschikbare presets en kan je ze beter filteren. Aan de rechterzijde vind je de gebruikelijke regelaars en tools voor controlepunten. De paletten zijn opnieuw vormgegeven, waardoor je tools makkelijker herkent. Het te bewerken beeld neemt het middelste en grootste deel van de interface in beslag.

Controlepunten in Nik Collection 4

Ook de U Point technologie is in de nieuwe versie aanwezig, en bovendien verder verfijnd. Hiermee kan je met controlepunten lokale bewerkingen doen zonder dat je daarvoor maskers hoeft aan te maken. In Nik Collection 4 kan je de controlepunten bundelen en opslaan in gepersonaliseerde presets. Deze kan je toepassen op andere beelden. Zo kan je een reeks beelden een zelfde stijl meegeven door specifieke gebieden aan te pakken. DxO zegt dat je hiermee bijvoorbeeld een portretserie hetzelfde kleureffect én een onscherpe achtergrond kan geven.

U Point heeft nu ook de nieuwe optie Colour Selectivity. Hierme kan je de verzadiging van een specifiek kleurbereik instellen. Na het bepalen van de te veranderen kleur kan je ook de tolerantie in vergelijkbare kleurtonen instellen. In versie 4 is het ook makkelijker werken met de controlepunten. Je kan ze een eigen naam geven en er zijn minder regelaars, waardoor het effect beter zichtbaar is.

Meta Presets voor Photoshop

Als je Nik Collection aanroept in Photoshop heb je een nieuwe filter tot je beschikking, Meta Presets. Deze bevatten de filters en instellingen van meerdere plug-ins. Hiermee kan je met één klik de instellingen van verschillende plug-ins op één of meerdere foto’s toepassen. In versie 4 kan je tien van deze Meta Presets aanmaken.

DxO biedt tot 31 juni een flinke korting op Nik Collection 4. Deze maand betaal je namelijk niet 149 euro, maar slechts 99 euro voor het programma. Ook upgraders betalen in juni minder: 50 euro in plaats van 59 euro vanaf 1 juli.Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in