Aquos R6

De Aquos R6 heeft naast de 20megapixel-sensor en Summicron-lens een extra helder scherm met een verversingsnelheid van 240 Hz.

Hoewel Sharp in onze contreien niet echt bekend staat als smartphonemaker, komt het met een voor fotografen mogelijk interessante telefoon. De Aquos R6 is namelijk voorzien van een grote camerasensor van 1 inch en een objectief dat is gemaakt door Leica. De smartphone zal in eerste instantie alleen in Japan verkrijgbaar zijn.

De door Sharp gebruikte sensor levert beelden op van 20 megapixel en is mogelijk afkomstig uit de Sony-fabrieken. De Summicron-lens is een ultragroothoek met een diafragma van f/1.9 en een naar kleinbeeld omgerekend brandpuntsafstand van 19 mm. Waar andere fabrikanten hun smartphones voorzien van veel kleinere sensors en minder lichtsterke lenzen, is het te verwachten dat de foto’s van de Sharp Aquos R6 er stukken beter uitzien en minder snel last hebben van ruis. Volgens Sharp presteert de camera goed in situaties met weinig licht en produceert het een realistisch ogend bokeh.

Er is echter ook een keerzijde aan het ontwerp. Deze lens-sensorcombinatie is de enige cameramodule aan de achterkant van de R6. Voor andere uitsneden, oftewel andere brandpunten, zul je met de telefoon dus digitaal moeten inzoomen. Smartphones in het midden- en topsegment hebben tegenwoordig meestal drie of vier cameramodules aan boord om verschillende soorten foto’s te kunnen schieten.

Advertentie

Aquos R6

Andere features Sharp Aquos R6

Aan de voorzijde bevindt zich een tweede camera. Die heeft een diafragma van f/2.3 en levert foto’s van 12,6 megapixel. De Aquos R6 heeft een display van 6,6 inch dat beelden toont met een resolutie van 2.730 x 1.260 pixels. Volgens Sharp biedt het scherm een maximale helderheid van 2000 nits.

De telefoon wordt aangedreven door een Snapdragon 888 5G chip van Qualcomm en heeft 12 GB aan RAM-geheugen. De interne opslagcapaciteit van 128 GB kan via de microSD-sleuf maximaal worden uitgebreid tot 1 TB.

In de water- en stofbestendige body van de R6 zorgt een niet-verwijderbare 5.000mAh-accuu voor de energie. Een vingerafdrukscanner is onder het scherm ingebouwd. Sharp heeft ook gezorgd voor een USB-C-poort en een 3,5mm-audio-uitgang.

De Aquos R6 moet in juni in Japan te koop zijn. Sharp heeft er nog geen prijs van bekendgemaakt.

Bekijk hieronder en via deze link naar een virtuele galerie foto’s die gemaakt zijn met de Sharp Aquos R6.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in