Luminar AI Update 2

Met Luminar AI Update 2 heeft Skylum het vervangen van luchten verder gefinetuned. Ook werkt het programma sneller en met meer camera's.

Skylum heeft vandaag een update voor Luminar AI uitgebracht. Het is de tweede, gratis update voor het fotobewerkingsprogramma die de softwaremaker uitbrengt. De nieuwe versie van Luminar AI verbetert onder meer de functie Lucht vervangen en vereenvoudigt de workflow voor fotografen.

Luisterend naar de feedback van gebruikers heeft Skylum de automatische technologie voor het vervangen van luchten sneller en uitgebreider gemaakt. Zo gaat het programma nu beter om met luchtreflecties in water. In de update reflecteert Luminar AI automatisch de nieuwe lucht in het water op de meest realistische manier. De lucht past zich automatisch aan de hoek en diepte van de scène aan, om zo beter gedetailleerde resultaten te produceren.

In de functie Scène herbelichting elimineert Sky AI nu de sterke kleurtinten uit de lucht op objecten op de voorgrond. Ook biedt de tool een betere controle over de hoeveelheid en verzadiging van verbeteringen door herbelichting. Een nieuwe module zorgt ervoor dat de herbelichten van personen in omgevingsportretten beter is en realistischer oogt nadat de lucht vervangen is.

Skylum heeft verder nieuwe bedieningselementen toegevoegd, zodat nieuwe luchten gedraaid, geroteerd en beter gepositioneerd kunnen worden. Bovendien is de interface van het Sky AI-paneel aangepast om sneller luchten te kunnen kiezen. Ook zijn er zes nieuwe luchten aan het paneel toegevoegd.

Meer verbeteringen Luminar AI Update 2

Update 2 van Luminar AI brengt met plaatselijke maskers nieuwe creatieve mogelijkheden. De Texture tool biedt nu geavanceerde bedieningselementen om de textuur- en beeldbedekkingen te veranderen. Gebruikers kunnen nu ook PNG-bestanden met transparantie uploaden als texturen. Deze bestanden kunnen zij vervolgens gebruiken om speciale effecten toe te voegen aan foto’s, zoals watermerken en tekst.

Sjablonen zijn een belangrijk onderdeel van de workflow van Luminar AI. In update 2 is het volgens Skylum nog eenvoudiger en sneller om de perfecte sjabloon voor een foto te vinden. Zo zijn nu alle sjablonen (favorieten, gekochte en oude) beschikbaar op het hoofdtabblad daarvoor.

Luminar AI Update 2 ondersteunt ook meer camera’s en bestandsformaten. Het programma weet nu ook raad met kan nu omgaan met lossy gecomprimeerde CR3-bestanden en lossy gecomprimeerde RAF-bestanden. Aan de lijst met compatibele camera’s zijn de volgende toestellen toegevoegd.

  • Canon EOS R5 en R6, EOS 850D en EOS-1D X Mark III (lossy gecomprimeerde bestanden)
  • Fujifilm X-S10
  • Leica M10-R, S3 en SL2-S
  • Nikon Z5, Z6 II en Z7 II
  • Olympus E-M10 Mark IV
  • Panasonic DC-G100 en DC-S5
  • Sony a7C en a7S III
  • Zeiss ZX1
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in