Leica D-Lux 7

De straatkit combineert een zwarte Leica D-Lux 7 met een handgreep, een extra batterij en een paracord-handriem.

Leica komt met een kitversie van zijn D-Lux 7, die volgens de Duitsers “de perfect keus is voor spontane straatfotografie”. In het pakket zit de compacte allround camera, tezamen met een handgreep, een polsriem gemaakt van zwarte paracord en een reserveaccu. Ook inbegrepen is de lensdop die is voorzien van een praktisch openingsmechanisme. Deze beschermt het Leica Vario-Summilux-zoomobjectief en hoeft niet iedere keer verwijderd te worden als je een foto wilt maken. Dat komt de spontaniteit en het gebruiksgemak ten goede.

Specificaties Leica D-Lux 7

De basis van de kit is een zwarte Leica D-Lux 7, een camera die ruim twee jaar geleden het levenslicht zag. Deze heeft dezelfde specificaties als de Lumix LX100 II (die we testten in Shoot 69), maar is gekleed in een Leica-jasje. Het toestel is uitgerust met een sensor in Micro Four Thirds-formaat met 21,7 megapixels. Het licht komt binnen door een lichtgevoelig Leica DC Vario-Summilux 10.9-34 f/1.7-2.8 ASPH.-objectief, dat omgerekend naar full-frame formaat een bereik van 24 tot 75 mm biedt. Het toestel is ongeveer 118 x 66 x 64 mm groot en weegt 403 gram inclusief de batterij en SD-geheugenkaart.

Serie-opnamen zijn met zowel de mechanische als elektronische sluiter mogelijk tot maximaal 11 frames per seconde. In RAW-modus kan de D-Lux 7 bursts van maximaal 32 beelden vastleggen, in JPEG-modus zijn dat er meer dan honderd. De camera filmt met een maximale kwaliteit van 4K tegen 30p.

Leica D-Lux 7

Voor de compositie en bediening heeft de D-Lux 7 achterop een niet beweegbaar touchscreen. Dat is 3 inch groot en telt 1,24 miljoen beeldpunten. Ook is er een elektronische 0,38inch-zoeker aanwezig, die een vergroting van 0,7x biedt en 2,76 miljoen beeldpunten heeft.

In de body zijn wifi en Bluetooth ingebouwd. Via deze draadloze verbindingen kan je het toestel koppelen aan de Leica FOTOS-app, zodat je de Leica D-Lux 7 met je smartphone op afstand kan bedienen. Zo kan je de beelden ook snel overdragen naar het mobiele apparaat en direct delen op social media.

De Leica D-Lux 7 Street Kit is binnenkort beschikbaar voor een prijs van 1369 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in