Nikon Z9

De nieuwe full-frame topcamera van het bedrijf gaat Nikon Z9 en moet inderdaad nog dit jaar op de markt verschijnen.

Gisteren schreven we nog over de uitspraken die Nikon-topman Keiji Oishi in een interview met DPReview deed. Hij vertelde dat het vermaarde fotografiebedrijf binnen een jaar een professionele topcamera in de Z-serie zou introduceren. De persafdeling van Nikon geeft er direct vervolg aan en heeft vandaag iets meer informatie over de komende topper bekendgemaakt. De professionele full-frame kijgt de naam Nikon Z9 en gaat er zoals hierboven uitzien.

In het persbericht zegt Nikon trots te zijn de ontwikkeling van de eerste topklasse camera voor de Z-vatting aan te kunnen kondigen. Het verwacht de systeemcamera met Nikon FX-formaat sensor nog dit jaar uit te kunnen brengen. De introductie zou een belangrijke stap voorwaarts in technologie en prestaties vertegenwoordigen.

Nikon Z9 wordt Nikons beste camera ooit

Nikon zegt dat in de Z9 “de baanbrekende technologieën van Nikon samenkomen om de beste foto- en videoprestaties in de geschiedenis van Nikon te leveren”. De camera krijgt inderdaad een nieuw ontwikkelde FX formaat, gestapelde CMOS-sensor mee. Ook bouwen de Nikon-ingenieurs een een nieuwe beeldverwerkingsengine in de Z9.

De topfull-frame komt ook tegemoet aan de groeiende behoeften van professionals, gevorderde liefhebbers en filmers. Zo biedt de Z9 ondersteuning voor 8K-video-opnamen en “diverse andere videospecificaties die voldoen aan uiteenlopende wensen en workflows”. Meer informatie wil Nikon op dit moment nog niet prijsgeven, maar de verwachtingen zijn hoog. Het communiqué meldt namelijk ook dat de Z9 een ongeëvenaarde ervaring op het gebied van prestaties en gebruiksgemak zal bieden. Die moeten eerdere digitale spiegelreflex- en systeemcamera’s overtreffen. Wordt vervolgd dus …

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in