Nikon-topman

In een interview kondigt een Nikon-topman aan dat we binnen een jaar een professionele systeemcamera van het bedrijf mogen verwachten.

In een interview met website DPReview heeft Nikon-manager Keiji Oishi bevestigd dat het bedrijf werkt aan een topcamera zonder spiegelhuis. Het gaat om een professioneel model dat beter zou zijn dan de Nikon D6 en geschikt is voor objectieven met een Z-mount. Nikon wil het spiegelloze vlaggenschip wellicht nog dit jaar aankondigen.

Volgens Oishi zal de nieuwe camera “een grote technologische sprong voor fotografen” betekenen. De camera moet voor een breed scala van fotogenres geschikt zijn. Omdat de markt steeds betere filmmogelijkheden eist, zijn ook de videospecificaties belangrijk in het ontwerp. De Nikon-topman zegt dat de aanstaande camera daarom waarschijnlijk zal kunnen filmen met een resolutie van 8K.

Om te kunnen inspelen op de behoeftes van professionals werkt Nikon bovendien aan een nieuwe gestapelde CMOS-sensor. Die krijgt een hoge resolutie en zal het hart vormen van het nieuwe vlaggenschip. Oishi noemt geen concrete datum voor de introductie van de professionele systeemcamera in de Nikon Z-reeks. Wel zegt hij dat het toestel “binnen een jaar kan worden verwacht”.

Nikon-topman over herstructurering

In het interview gaat de topman ook nog in op de kostenbesparende maatregelen die Nikon doorvoert. Nikon herstructureert de imaging-tak om efficiënter te kunnen produceren en betere cijfers te kunnen presenteren.

Een onderdeel van het plan is de beslissing om de productie van camerabody’s in Thailand te consolideren. Zoals bekend van Nikon, staat de kwaliteit daarbij hoog in het vaandel. “Ongeacht in welke fabriek de producten worden vervaardigd, Nikon neemt altijd de tijd om ervoor te zorgen dat onze eindproducten de verwachtingen van de klant overtreffen”, aldus Oishi.

De website spreek verder met de Nikon-manager over de impact van de coronacrisis op de activiteiten van het bedrijf. Volgens hem was het afgelopen jaar als een achtbaan, met grote financiële gevolgen. Maar volgens Oishi zijn de verwachtingen positief. “Het begint te herstellen, en snel. De nieuwe spiegelloze camera’s en lenzen behaalden dit kwartaal een recordomzet en we zien positieve vooruitzichten. Er zijn echter wel nog vertragingen in de toeleveringsketen waar we aan werken.”

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in