Kuurnenaar Georg Bernoff komt met nieuw fotoboek Waiting Walking Working

0

In zijn boek Waiting Walking Working – Een reis naar Iemandsland! geeft Georg Bernoff een bijzondere en verfrissende inkijk in ons leven. Hij geeft weer hoe de tijd de mens in repetitieve patronen lijkt te drukken, ongeacht de context waarin ze leven.

Volgens de fotograaf is het menselijk gedrag is een wat vreemde opeenstapeling van wisselende en repetitieve handelingen. Het lijkt vrijwel overal vergelijkbare en nogal geijkte patronen te volgen, hoe verschillend de situaties ook mogen zijn. De kleine dagelijkse verhalen van gewone mensen zijn eigenlijk weinig spectaculair. Wachten, wandelen, werken. Bewegen, bewonderen, beminnen, bouwen aan morgen. Geloven, hopen, onderweg zijn naar iets of iemand en proberen te worden wat ze graag zouden willen zijn. Dit is de rode draad van Georg Bernoffs fotoboek.

Lissabon – De eenzaamheid van twee mediterende mannen in een oude en wat verweerde kerk. Hier koos ik voor kleur omdat die de mede bepalend is voor een warme sfeer die, naast de weidsheid van die kerk, vooral de geborgenheid van een stille hoop moest accentueren.

Kleine verhalen

We lijken meer op elkaar dan we denken. Daarbij is elke foto als momentopname een klein verhaal op zich. En hun onderlinge samenhang is dan weer een verhaal apart. De fotograaf kijkt met oog voor de stille schoonheid en de nederige eenvoud van het alledaagse. Af en toe vergezeld van een poëtische tekst die de lezer aan het denken zet over het grotere geheel.

Advertentie

Waiting Walking Working – Een reis naar Iemandsland! (ISBN: 9789464318005) wordt uitgegeven door Boekscout en telt 130 pagina’s. Het fotoboek is voor een prijs van 21,50 euro te bestellen op de website van de uitgeverij.

Gent – En avant la musique! Een kleurrijke stoet muzikanten en figuranten, fraai uitgedost in een historisch kostuum. Omwille van het eerder documentaire karakter bleek zwart-wit hier de beste keuze.

Over de auteur

Georg Bernoff is het pseudoniem van Bernard Georges Noffels. Hij is in 1954 geboren in Kortrijk en woont en werkt vanuit zijn thuisbasis in Kuurne. Momenteel is hij vooral actief als straat- en reisfotograaf. De fotograaf publiceert zowel in kleur als in zwart-wit. Al heeft hij voor dat laatste toch een lichte voorkeur, hij laat zich niet vastpinnen op één bepaalde stijl. Daarnaast schrijft hij af en toe ook proza en poëzie. Schilderen met woorden en met beelden, met licht en schaduw, met de textuur van het zijn. Om als een tijdreiziger op zoek gaan naar de gelaagdheid van onze realiteit.

Krakow – Wachten op Godot? Of was het een gedeeld wachten? Dit is straatfotografie in zijn rijke en boeiende eenvoud. Klassiek en van alle tijden.
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in