Shoot 85

In Shoot 85 beschrijft portretfotograaf Peter Nackaerts de meest gebruikte technieken voor flitsen in de studio of op locatie.

Opzetflitser, studioflitser, lichtmeter, grijskaart … Wat heb je allemaal nodig voor professioneel ogende flitsfoto’s? En, welke opstellingen en instellingen werken in welke situatie? Na zijn eerdere artikel over flitsen voor beginners, dook Peter Nackaerts nu voor ons dieper in de wereld van flitstechnieken.

Al met haar afstudeerproject The Dwarf Empire maakte Sanne De Wilde naam en faam. In haar andere projecten brengt ze mensen die anders zijn zorgvuldig en met haar eigen kijk in beeld. We spraken met haar over hoe het is om de wereld rond te reizen op zoek naar verhalen. En over wat ze doet nu dat niet kan.

Shoot 85 koop je in de krantenwinkel of in onze webshop.

Verder in Shoot 85

Compositietips voor betere beelden

Eens je de basisprincipes van compositie onder de knie hebt, worden je foto’s een stuk aantrekkelijker.

De naakte waarheid

Veel mannen dromen er stiekem van: prachtige vrouwen in een verleidelijk lingeriesetje fotograferen. Een reportage van een naaktshoot.

High & low key in de natuur

Ook met natuurfotografie kan je zeer kunstzinnige beelden creëren. Bijvoorbeeld met dominerende lichte of juist donkere tinten.

Masai Mara

Dit gebied kent nauwelijks rivalen voor de positie van beste wildreservaat ter wereld wat betreft volume en variëteit aan diersoorten.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in