Sony FE 35 mm F1.4 GM

De Sony FE 35 mm F1.4 GM heeft een stof- en waterdichte behuizing en levert topprestaties volgens G Master-richtlijnen.

Sony heeft vandaag de Sony FE 35 mm F1.4 GM aangekondigd. Het is de nieuwste toevoeging aan de G Master-lenzenreeks voor fullframe camera’s van het bedrijf, waaronder ook de vorig jaar gelanceerde 12-24mm-zoom valt. De objectieven hierin staan bekend om hun superieure kwaliteit, prachtige bokeh en compacte ontwerp. De lens is geschikt voor een breed scala van onderwerpen zoals landschappen, portretten en straatfotografie. Én voor het maken van video-opnames.

Het objectief heeft een gewicht van slechts 524 gram, een lengte van 96 mm en een diameter van 76 mm. Je kan er een filter met een diameter van 67 mm op schroeven.

Kwaliteitsoptica in de Sony FE 35 mm F1.4 GM

De FE 35 mm F1.4 GM is ontworpen om ‘verbluffende’ contrasten en een uitstekende resolutie te leveren. Twee extreem asferische elementen zorgen in het optisch ontwerp voor een uitstekende resolutie over het hele beeldgebied. Eén element van ED-glas en andere optische verfijningen onderdrukken chromatische aberratie en paarse randen effectief. En met een maximaal diafragma van f/1.4 staat de 35mm-lens ook in moeilijke lichtomstandigheden zijn mannetje.

De FE 35 mm F1.4 GM levert een bijna cirkelvormig diafragma dankzij de constructie met elf lamellen. Nauwgezette sferische aberratiecontrole in zowel de ontwerp- als de productiefase draagt bij aan prachtige G Master-bokeh, waardoor onderwerpen echt opvallen.

Verder bevat het interne glaswerk twee XA-elementen die zorgen voor indrukwekkende close-ups met vloeiende, romige achtergrond-bokeh. Met het objectief kan je onderwerpen op maximaal 27 cm met een maximale vergroting van 0,23x in autofocusmodus scherpstellen.

Bedieningselementen en behuizing

De FE 35 mm F1.4 GM heeft een scherpstelvergrendelingsknop en een scherpstelmodusschakelaar voor een soepele bediening. De diafragmaring is voorzien van klikstops, die je kan uitschakelen als je met de lens gaat filmen. De focus hold-knop kan in het menu van de camera worden toegewezen aan verschillende andere functies. Daardoor heb je direct toegang tot veelgebruikte functies.

Zoals andere GM-lenzen is de FE 35 mm F1.4 GM gemaakt om op te kunnen vertrouwen in alle situaties. Het objectief heeft daarom een stof- en vochtbestendige behuizing. De fluorcoating aan de voorkant stoot water, olie en andere verontreinigingen af.

De Sony FE 35 mm F1.4 GM is eind deze maand verkrijgbaar voor een verkoopprijs van ongeveer 1.700 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in