Sony 12-24mm F2.8 GM

Met de introductie van de Sony 12-24mm F2.8 GM heeft het F2.8-assortiment van Sony G Master-lenzen nu een bereik van 12mm tot 200mm.

Sony lanceert met de 12-24mm F2.8 GM een nieuwe ultragroothoek-zoomlens met een constant F2.8-diafragma voor hoogwaardige foto- en videoprestaties. Deze compacte E-mount-lens is ideaal voor het fotograferen van landschappen, sterrenhemels en architectuur.  

Het nieuwe objectief valt binnen de G Master-serie van Sony, zodat ook deze lens een uitstekende resolutie en schitterend bokeh moet bieden. De lens is uitgerust met drie extreem nauwkeurige XA-elementen (extreem asferisch), inclusief het grootste XA-element dat ooit voor een Sony a-lens is gemaakt. Hiermee onderdrukt het optisch ontwerp astigmatisme, beeldvervorming en veldkromming tot aan de beeldranden. Daarnaast beperken drie ED (Extra-low Dispersion)-glaselementen plus twee Super ED-glaselementen op effectieve wijze chromatische afwijkingen. Dit garandeert scherpte van hoek tot hoek en een nauwkeurige kleurweergave.

Sony 12-24mm F2.8 GM geschikt voor close-ups

De ultragroothoek heeft een zwevend focusmechanisme, dat de focusgroep van de lens in twee afzonderlijk controleerbare groepen verdeelt. Dit is gunstig voor de close-upprestaties en biedt een maximale scherpte bij elke afstand. Het garandeert tevens een constante minimale scherpstelafstand van 28 centimeter over het gehele zoombereik. Omdat de lens intern focust, blijft de lengte ervan constant en varieert het zwaartepunt nauwelijks. Daardoor ligt de lens altijd optimaal gebalanceerd in de hand ligt.

De FE 12-24mm F2.8 GM is uitgerust met vier XD (extreme dynamic) lineaire focusmotoren met hoge stuwkracht en snelheid. Het kan daardoor de hoge burstsnelheden van zowel de huidige als toekomstige camera’s aan. Met twee keer autofocus voor elk van de focusgroepen is deze snel en nauwkeurig, en ideaal voor het maken van actiebeelden. Belangrijk voor filmers is dat de nieuwe 12-24mm ook zeer stil is.

Optimale controle

De 847 gram wegende FE 12-24mm F2.8 GM biedt verschillende functies voor controle over de opnamen. Voorbeelden hiervan zijn de focusvasthoudknop, focusmodusschakelaar, zoomring en scherpstelring, die zo zijn geplaatst dat ze tijdens het fotograferen en filmen makkelijk bereikbaar zijn. De Linear Response MF zorgt ervoor dat de focusring onmiddellijk reageert tijdens het handmatig scherpstellen, ook op subtiele aanpassingen.

De introductie van deze ultragroothoekzoom betekent dat het F2.8-assortiment van Sony G Master-lenzen nu een bereik heeft van 12mm tot 200mm. De Sony FE 12-24mm F2.8 GM is vanaf augustus beschikbaar voor een prijs van 3300 euro.

Voorbeeldfoto’s van de Sony 12-24mm F2.8 GM:

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in