Lightroom

De meest recente versie van Lightroom is ook geschikt voor Apple M1-computers en Windows Arm-pc's met een Qualcomm Snapdragon.

Adobe heeft zijn Lightroom-serie geüpdatet met ondersteuning voor meerdere computersystemen. De apps werken nu zowel op computers die worden aangedreven door Apple’s nieuwe M1-chip als op Windows Arm-apparaten met een Qualcomm Snapdragon. Ook kunnen gebruikers vanaf nu bestanden in het ProRAW-formaat van Apple openen en bewerken.

Adobe zegt Lightroom opnieuw te hebben opgebouwd, zodat het volledig kan profiteren van de voordelen van de processors. De Apple M1- en Qualcomm Snapdragon-processors (voor Windows 10) scoren vooral beter op het gebied van snelheid en energie-efficiëntie. Met deze update is de populaire fotosoftware nu beschikbaar op alle grote desktop- (Mac, Win, Intel, Arm), mobiele (iOS, Android) en web-platforms (lightroom.adobe.com).

De softwaremaker geeft aan de ondersteuning voor Arm en Apple M1 in volgende releases verder te optimaliseren. Eigenaren van een op Intel gebaseerde computer hoeven zich geen zorgen te maken dat ze buiten de boot vallen: ook de versies daarvoor zal Adobe blijven ontwikkelen en verbeteren.

Meer verbeteringen voor Lightroom

Lightroom is hiermee aangekomen op versienummer 4.1. Die staat het bezitters van een mobiele toestel met iPadOS of iOS ook toe om widgets aan hun startscherm toevoegen. Vanuit het widgets-scherm kan je snel foto’s maken met de Lightroom-camera en heb je direct toegang tot de in-app-tutorials. De update biedt verder ondersteuning voor meer camera’s en lenzen. Adobe heeft ten slotte in de nieuwe release nog enkele bugfixes in de software opgelost.

Adobe maakte verder bekend nog te werken aan M1-versies van Photoshop en Lightroom Classic. Die moeten volgend jaar verschijnen, een specifieke datum gaf het bedrijf nog niet.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in