Tamron 17-70mm F/2.8

De Tamron 17-70mm F/2.8 heeft een naar kleinbeeld omgerekend bereik van 25,5 tot 105 mm en zal vanaf half januari geleverd worden.

Met de Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD introduceert de lenzenfabrikant een nieuw standaard zoomobjectief voor Sony E-mount APS-C camera’s. Het is Tamrons eerste lichtsterke zoomobjectief die speciaal voor deze systeemcamera’s is ontwikkeld. De lens heeft een naar kleinbeeldformaat omgerekend bereik van 25,5 tot 105 mm. De 17-70mm F/2.8 zoom heeft niet alleen uitstekende optische prestaties, maar is ook een klein en lichtgewicht objectief.

Net als de fullframe-serie van Tamron heeft het objectief een filtermaat van 67 mm. De optische constructie van de nieuwe 17-70mm F/2.8 bevat 16 elementen in 12 groepen. Daaronder bevinden zich twee GM (Glass Molded Aspherical) lenselementen en een hybride asferisch lenselement die moeten zorgen voor een hoge beeldscherpte van rand tot rand.

De Tamron 17-70mm F/2.8 heeft een fluorcoating op de frontlens en een vochtwerende constructie. Rond de bajonet en op andere kritieke locaties bevinden zich afdichtingen om het binnendringen van vocht te beperken. Dit biedt extra bescherming bij fotograferen onder ongunstige weersomstandigheden.

Tamron 17-70mm F/2.8 heeft beeldstabilisatie

Het objectief heeft een ingebouwd beeldstabilisatiemechanisme, dat cameratrillingen tot een minimum moet beperken. De functie is beschikbaar in camera’s mét en zonder beeldstabilisatie in de body. Het mechanisme maakt gebruik van AI-technologie bij het maken van video-opnamen, wat tot betere resultaten leidt dan bij conventionele stabilisatie. Zo herkent de AI-processor het type beweging en de richting en sterkte ervan. Ook weet het systeem of de camera-objectiefcombinatie op een statief staat. Vervolgens past het de vorm en sterkte van de beeldstabilisatie aan op die gegevens.

De 17-70mm F/2.8 heeft in de groothoekstand een korte minimale scherpstelafstand van 19 cm. In de telestand kan het objectief tot op 39 cm van een onderwerp scherpstellen. De standaard zoom heeft een compact ontwerp met een lengte van 119,3 mm, een maximale diameter van 74,6 mm. Voor een lichtsterk objectief met ingebouwde beeldstabilisatie is het met 525 gram bovendien opvallend licht.

Geschikt voor video

De lens heeft een zeer stille stappenmotor, die dankzij deze eigenschap ideaal is voor het maken van video’s. Dankzij de geluidloze AF kan het objectief bijvoorbeeld discreet worden gebruikt in concertzalen en andere situaties die weinig geluid vereisen, of het nu om fotografie of video gaat. De 17-70mm werkt ook weer samen met de AF-functies van Sony-camera’s, zoals oogdetectie, snelle hybride AF en Directe handmatige scherpstelling (DMF). De Sony’s kunnen lensfouten als vignettering, chromatische aberratie en vertekening corrigeren.

De Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD is vanaf half januari 2021 verkrijgbaar voor een adviesverkooprijs van 849 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in