Sigma i-series

Sigma i-series is een lijn met premium en compacte objectieven voor Sony E en L-mount-camera's. De eerste drie lenzen zijn nu aangekondigd.

Met zijn i-series introduceert Sigma een nieuwe lijn van objectieven voor spiegelloze camera’s met E- of L-vatting. De lenzen onderscheiden zich door hun compacte behuizing met stijlvolle vormgeving. Alle i-series-producten zijn voorzien van een hoogwaardig optisch systeem en hebben een volledig metalen en weerbestendige behuizing. Dankzij de aluminium onderdelen hebben ze een chique afwerking en een duurzame bouwkwaliteit. De eerste drie objectieven in de lijn zijn een 24mm F3.5, een 35mm F2 en een 65mm F2.

De Sigma 24mm F3.5 DG DN Contemporary is een zeer kleine groothoeklens. Ze heeft een lensconstructie van tien elementen in acht groepen, waaronder één SLD-element en drie asferische. Die moeten zorgen voor de goede prestaties met scherpte over het hele beeld en bij alle diafragma’s. Met een minimale focusafstand van zo’n 10 cm en een maximale vergroting van 1:2 kunnen fotografen hun onderwerp dicht benaderen.

Het objectief meet 6,4 x 4,9 cm en weegt 225 gram. Dat zijn dezelfde afmetingen als de 45mm F2.8 DG DN van Sigma, waarmee het ook de filtermaat deelt. De 24mm F3.5 is voorzien van een stille en snelle stappenmotor, die zorgt voor een accurate scherpstelling.

Twee lichtsterke Sigma i-series-lenzen

De Sigma 35mm F2 DG DN Contemporary is een klassieke standaardprime, die dankzij zijn bescheiden afmetingen en gewicht overal mee naartoe kan. Het objectief omvat tien lenselementen in negen groepen. In het ontwerp zorgt één SLD-element voor de correctie van axiale chromatische aberratie, een speciaal punt van aandacht bij lichtsterke objectieven. Drie asferische lenselementen corrigeren sferische aberratie en onderdrukken flare. De lens gaat ook sagittale coma tegen, zodat het zeer fijne details kan vastleggen en geschikt is voor nachtfotografie.

Het 35mm F2-objectief heeft afmetingen van 7,0 x 6,5 cm en weegt 325 gram. Er passen filters van 58 mm op en het heeft een minimale scherpstelafstand van 27 cm.

De Sigma 65mm F2 DG DN Contemporary heeft een beeldhoek van 36,8 graden en een afgerond diafragma bestaande uit negen lamellen. Intern zorgen twaalf elementen in negen groepen voor de beeldkwaliteit. Ook hier gaat een SLD-element weer axiale chromatische aberratie tegen. Twee asferische elementen zorgen voor de correctie van sferische en comatische aberratie en astigmatisme.

Het 65mm F2-objectief heeft afmetingen van 7,2 x 7,5 cm en weegt 325 gram. Er passen filters van 58 mm op en het heeft een minimale scherpstelafstand van 55 cm.

De Sigma 24mm F3.5 DG DN Contemporary is vanaf eind januari verkrijgbaar voor 539 euro. De Sigma 35mm F2 DG DN Contemporary en 65mm F2 DG DN Contemporary zijn al in het begin van die maand beschikbaar voor respectievelijk 619 en 699 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in