Final Cut Pro X

Met een update breidt Apple de mogelijkheden van Final Cut Pro X uit met features voor social media, 8K video en thuiswerken.

Final Cut Pro X heeft deze week een stevige update gekregen van Apple. Zo heeft het bedrijf onder meer de mogelijkheden van de videobewerkingssoftware voor thuiswerkers, publicaties op social media en ProRes Raw-instellingen verbeterd.

Het softwarepakket voor professionals gebruikt nu onder andere artificiële intelligentie om beelden automatisch klaar te stomen voor sociale media. Zo moet je zelf – bijna – niet meer zelf croppen. Het softwarepakket analyseert de beelden en bepaalt welk gedeelte ideaal is om op de kleinere schermen van smartphones te tonen. Je kan als gebruiker nog bijsturen waar nodig, maar de bedoeling is dat je dat zo weinig mogelijk hoeft te doen.

Meer verbeteringen voor Final Cut Pro X

Ook in het licht van het thuiswerk dat vandaag de dag de norm is, heeft Apple de videobewerkingssoftware een stevige update gegeven. De nieuwigheden moeten ervoor zorgen dat creatieve teams gemakkelijker kunnen samenwerken. Apple bouwde daarvoor een aantal nieuwe functies in, waardoor het ook met zware beelden gemakkelijk is om vanop afstand met meerdere mensen aan projecten te werken. Beelden met een hoge resolutie zitten daar dus ook bij.

Meer mogelijkheden voor 8K RAW-video

De nieuwe update brengt ook de mogelijkheid om de camera-instellingen van ProRes Raw-bestanden aan te passen. Dit is een veelgevraagde feature voor professionele gebruikers. Dankzij de toevoeging kan je de ProRes Raw-instellingen van je camera zoals de belichtingscompensatie, de ISO-waarde en kleurtemperatuur, in de desktopsoftware veranderen.

Het softwarepakket zou vanaf nu ook 8K RAW-video sneller moeten laden en verwerken op de MacBook Pro. Op een Mac Pro zou dat zelfs twee keer zo rap gaan – dat claimt Apple althans zelf. Verder kan je bij het bewerken van 360-graden video’s nu eenvoudiger beelden individueel bewerken.

Final Cut Pro X
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in