boek Edwin Giesbers

In zijn nieuwe boek vertelt onze vaste medwerker Edwin Giesbers hoe ook jij betere macrofoto's in de natuur maakt. Inclusief schittende foto's natuurlijk!

Natuurfotograaf en vaste Shoot-medewerker Edwin Giesbers heeft een boek gemaakt over macrofotografie. In dit boek neemt Edwin je mee in deze wereld van het kleine en vaak verborgene.

Macrofotografie is binnen de natuurfotografie populairder dan ooit. Geen wonder, want je kunt met deze vorm van fotografie alle kanten op: kleurrijke planten, bizar ogende insecten of gevaarlijk kijkende slangen; je haalt ze met macrofotografie gedetailleerd dichtbij. En daar hoef je helemaal geen verre reizen voor te maken. Een weidebloemveldje in je eigen wijk of de oever van een slootje twee straten verderop leveren al ontelbare uren fotoplezier op.

Edwin vertelt je alles over macrofotografie

In maar liefst 208 pagina’s verdeeld over 17 hoofdstukken komen allerlei bekende en minder bekende onderwerpen aan bod. Edwin bespreekt de basistechnieken van de macrofotografie en laat zien dat je ook met relatief goedkoop materiaal al prima macrofoto’s kunt maken. Natuurlijk neemt hij ook meer specialistische apparatuur onder de loep en vertelt alles over verschillende belichtings- en flitstechnieken.

Daarnaast beschrijft hij onder meer artistieke, high-key en zwart-witfotografie en dompelt hij je onder in de wereld van de onderwaterfotografie. Tevens zoomt Edwin in op de benadering en werkwijze van tal van verschillende planten en dieren, zoals insecten, reptielen en spinnen.

Handboek Macrofotografie – De kunst van close-ups (ISBN 978 90 5956 271 4) is een uitgave van Roots en Fontaine Uitgevers en heeft een winkelprijs 29,95 euro.

Win het nieuwe boek van Edwin Giesbers!

Shoot mag 5 exemplaren van dit prachtige en leerzame boek weggeven aan onze lezers. Stuur hiervoor uiterlijk 10 september 2020 een mailtje naar redactie@shoot.be met in de onderwerpregel Handboek Macrofotografie om kans te maken op een van de boeken. Vergeet je naam en adresgegevens niet in de mail te vermelden!

Bekijk hieronder alvast een aantal van de foto’s die Edwin voor zijn nieuwe boek maakte. Na het lezen van Handboek Macrofotografie – De kunst van close-ups kun jij dus ook dit soort schitterende beelden vastleggen!

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in