Air Direct

Tether Tools, bekend van de oranje kabels voor tethered fotograferen, heeft de Air Direct gelanceerd, een systeem dat je draadloos laat fotograferen in tethered modus. De oplossing maakt het mogelijk om foto’s direct en zonder bekabeling van de camera naar een computer, tablet of smartphone te sturen. Air Direct werkt met de meest gangbare camera’s […]

Tether Tools, bekend van de oranje kabels voor tethered fotograferen, heeft de Air Direct gelanceerd, een systeem dat je draadloos laat fotograferen in tethered modus. De oplossing maakt het mogelijk om foto’s direct en zonder bekabeling van de camera naar een computer, tablet of smartphone te sturen. Air Direct werkt met de meest gangbare camera’s van bekende merken die ook met een kabel tethered kunnen schieten. Je kunt met het systeem dezelfde software gebruiken die je ook gebruikt voor bekabeld tetheren zoals Capture One Pro, Lightroom, Smart Shooter of andere software. Zodra de verbinding tot stand is gekomen, staan alle functies van die software draadloos tot je beschikking.

Air Direct

Air Direct is ontworpen om een zo efficiënt mogelijke Wireless PTP-verbinding tussen de camera en de computer op te zetten. Dankzij de dualband-ondersteuning van zowel de 2.4GHz- als de 5GHz-frequentie kan de fotograaf verder weg lopen terwijl de foto’s toch snel binnen komen. Afhankelijk van de grootte van de fotobestanden is de reikwijdte van de Air Direct maximaal 60 meter. De technologie gebruikt USB-C in combinatie met het draadloze 802.11ac-protocol om een snelle en betrouwbare dataoverdracht te garanderen.

Air Direct kan ook naar smartphone of tablet versturen

Voor eigenaren van een Nikon- of Canon-camera is er de Air Remote Tethering Application die samenwerkt met de Air Direct-module. Met deze gratis app kan je de fotobestanden direct sturen naar een smartphone of tablet. Op het mobiele apparaat kun je de camera bovendien bedienen. De app ondersteunt onder andere live view, bracketing, time-lapse, focus stacking, bulb time en movie mode. Volgens Tether Tools gaat de app binnenkort ook voor andere cameramerken ondersteunen.

Air Direct

Air Direct is voorzien van een verwijderbare accu, die de accu van je camera niet belast. Deze is van het veel gebruikte Canon-type LP-E6, die een capaciteit heeft van 2.000 mAh. Op één volle acculading gaat het systeem maximaal 6 uur mee. Heb je meer power nodig, dan kun je de Air Direct via de DC-power-out poort ook op een grotere accu of op het stroomnet aansluiten.

Air Direct van Tether Tools is per direct verkrijgbaar voor zo’n 395 euro. Voor die prijs krijg je alle standaard accessoires meegeleverd. Kijk hier voor de verkooppunten in de Benelux.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in