Sigma 24-70mm f/2.8 Art DG DN

Sigma zal binnen enkele weken de 24-70mm F2.8 DG DN Art Zoom Lens voor Full Frame systeemcamera’s op de markt brengen

Sigma zal binnen enkele weken de 24-70mm F2.8 DG DN Art zoomlens voor fullframesysteemcamera’s op de markt brengen. Dat maakte de lensproducent bekend via een persbericht. 

Eerder dit jaar stelde Sigma al het eerste lichtsterke Art-zoomobjectief voor systeemcamera’s aan de wereld voor – de 14-24mm f/2.8 DG DN – en nu komt daar dus een 24-70mm f/2.8-variant voor L-mount en Sony E-mount bij. Voor het ontwerp van deze lens heeft Sigma optimaal geprofiteerd van de karakteristieken van de systeemcamera, zodat de producent met een lichter en kleiner objectief kan komen. 

Sigma 24-70mm f/2.8 Art DG DN

Maximale prestaties

Alle Sigma f/2.8 zoomobjectieven worden ontwikkeld met als doel maximale prestaties te leveren. Om die belofte waar te maken met de 24-70mm F2.8 DG DN Art, koos Sigma voor zes “F” laagdispersie glaselementen en twee SLD-glaselementen.

Advertentie

De drie asferische lenselementen zorgen ervoor dat aberraties zoals axiale chromatische aberratie en sagitale coma zorgvuldig worden gecorrigeerd, iets wat niet eenvoudig is in nabewerking. Ook nieuw is de Nano Porous Coating, die wordt gecombineerd met een multi-laags coating. Zo is het objectief nog minder vatbaar voor invallend licht, zoals tegenlicht. 

De minimale focusafstand bedraagt op de wijdste stand slechts 18 centimeter, waardoor je dus van heel dichtbij foto’s kan gaan maken. Close-upfotografie wordt daarnaast een stuk veelzijdiger dankzij de maximale vergrotingsfactor van 1:2.9 op groothoek en 1:4.5 op het tele-eind van de lens. Zoals je kan verwachten, is de lens ook stof- en spatwaterdicht. 

Sigma 24-70mm f/2.8 Art DG DN

Andere eigenschappen Sigma 24-70mm f/2.8 Art DG DN

  • Zoom-vergrendelschakelaar
  • Zonnekap met lock
  • Vatting met stof-spatwaterdichte constructie
  • Compatibel met lensaberratie-correctie
  • Mount Conversion Service mogelijk
  • Ontworpen om lensflares en ghosting te minimaliseren
  • Ieder objectief gecontroleerd met Sigma’s eigen MTF-meetsysteem A1
  • Elf afgeronde diafragmalamellen
  • Duurzame messing lensvatting
  • 835 gram
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in