Sigma

Sigma heeft bekendgemaakt dat de komende maanden drie nieuwe objectieven in de Benelux beschikbaar komen.

Sigma heeft bekendgemaakt dat de komende maanden drie nieuwe objectieven in de Benelux beschikbaar komen. In alle drie de gevallen gaat het om lenzen die speciaal voor fullframesysteemcamera’s met een L-lensvatting of Sony E-lensvatting zijn ontwikkeld.
De 45mm F2.8 DG DN is Sigma’s eerste objectief voor fullframesysteemcamera’s in de Contemporaray-lijn. De standaardlens heeft een minimale focusafstand van 24 cm, een beeldhoek van 51,3 graden en een filtermaat van 55 mm. Ze is voorzien van een stappenmotor die vloeiend en snel scherpstelt en Face- en Eye-detection AF ondersteunt. Het objectief heeft een scherpstelring om nauwkeurig handmatig te focussen en een diafragmaring die feedback geeft door middel van clicks bij het aanpassen van de diafragmawaarde.
De behuizing van deze 45mm-lens bestaat voornamelijk uit metaal. Daarin bevinden zich 8 lenselementen in 7 groepen, die zo zijn ontworpen om lensflares en ghosting te minimaliseren. Volgens Sigma wordt sferische aberratie optimaal gecontroleerd, om zowel voor als achter het onderwerp een fraai bokeh te kunnen creëren. Het diafragma is opgebouwd met uit zeven afgeronde lamellen.
De Sigma 45mm F2.8 DG DN wordt vanaf juli/augustus geleverd voor een adviesverkoopprijs van 669 euro.

Sigma
De 45mm F2.8 DG DN is Sigma’s eerste objectief voor fullframesysteemcamera’s in de Contemporaray-lijn.

 

Eerste Sigma-prime

Ook met de 35mm F1.2 DG DN Art biedt het bedrijf een primeur: het is de eerste f/1.2-primelens van Sigma. Dit groothoekobjectief bevat drie SLD-glaselementen en drie asferische lenselementen – inclusief één dubbelzijdig asferisch element – die zijn georganiseerd in een optisch ontwerp van 17 elementen in 12 groepen. Hierdoor worden diverse aberraties die naderhand lastig softwarematig te corrigeren zijn, volgens het persbericht zeer zorgvuldig gecorrigeerd. Het optisch ontwerp maakt effectief gebruik van de voordelen die de kortere afstand tot de flens biedt en profiteert daarnaast van de in-camera correctiefunctionaliteiten. De 35mm-lens moet probleemloos resoluties van 50 miljoen pixels aankunnen.
Het focussysteem wordt aangedreven door een Hyper Sonic Motor (HSM), die ook op f/1.2 snel en nauwkeurig reageert. Handmatig focussen gebeurt op basis van het focus-by-wire-systeem, waardoor manueel zeer accuraat kan worden scherpgesteld. Ideaal voor filmers: de diafragmaring heeft een de-clickfunctie om het veranderen van het diafragma tijdens video-opnames naadloos te laten verlopen. Ook is er een AFL-knop waarin diverse functies kunnen worden toegewezen. Dankzij de olie- en waterafstotende coating op het voorste lenselement en de stof- en spatwaterdichte constructie kun je het objectief ook in meer uitdagende situaties inzetten. De lens heeft een minimale focusafstand van 30 cm, een beeldhoek van 63,4 graden en een filtermaat van 82 mm. Het diafragma bestaat uit maar liefs 11 afgeronde lamellen.
De Sigma 35mm F1.2 DG DN Art wordt vanaf juli/augustus geleverd voor een adviesverkoopprijs van 1.729 euro.

Sigma
De Sigma 35mm F1.2 DG DN Art moet probleemloos resoluties van 50 miljoen pixels aankunnen.

 

Sigma’s groothoekzoomlens voor fullframe

De Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art is volgens het persbericht het ultieme objectief voor landschap-, architectuur- en astrofotografie dankzij de uniforme weergaveprestaties en de uitstekende resolutie van het centrum tot aan de randen van het beeld. De lens heeft een ontwerp van 18 elementen in 13 groepen, dat chromatische aberratie tot aan de randen van het beeld beperkt dankzij het gebruik van één FLD- en vijf SLD-glaselementen. Drie asferische lenselementen – waarvan één zeer groot asferisch frontelement – zorgen ervoor dat coma flare wordt geminimaliseerd en een hoge resolutie kan worden gerealiseerd. Nieuw bij deze lens is de Nano Porous Coating (NPC), die wordt gecombineerd met een multi-laagscoating. Hierdoor is het objectief minder vatbaar is voor invallend licht, zoals tegenlicht.
Een stappenmotor zorgt voor een snelle en geruisloze autofocus, die Face- en Eye-detection AF ondersteunt. Ook deze lichtsterke, ultragroothoekzoomlens heeft een AFL-knop waaraan verschillende functies kunnen worden toegewezen, een olie- en waterafstotende coating op het voorste lenselement en een stof- en spatwaterdichte constructie. Aan de achterzijde van het objectief bevindt zich een houder waaraan filters kunnen worden bevestigd.
De lens heeft verder een diafragma met 11 afgeronde lamellen, een minimale focusafstand van 28 cm en een beeldhoek die varieert van 114,2 tot 84,1 graden.
De Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art wordt vanaf augustus/september geleverd voor een adviesverkoopprijs van 1.729 euro.

De Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art is ideaal voor landschap-, architectuur- en astrofotografie.

Advertentie
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.