Tamron-primelenzen

De nieuwe Tamron-primelenzen zijn als een drieling omdat ze dezelfde filtermaat, lengte en technische eigenschappen bezitten.

Met de 20mm F/2.8 Di III OSD M1:2, de 24mm F/2.8 Di III OSD M1:2 en de 35mm F/2.8 Di III OSD M1:2 introduceert Tamron drie nieuwe prime-objectieven. Met de drie breidt het zijn assortiment voor fullframecamera’s van Sony, dat tot nu toe enkel uit zoomlenzen bestond, verder uit. Het 20mm-model is geschikt om de wereld van de ultragroothoekfotografie te verkennen. De 24mm-lens is een groothoekobjectief voor algemeen gebruik en de 35mm een veelzijdige lens voor dagelijks gebruik.

Alle drie primes hebben een filtermaat van 67 mm, net zoals de eerder geïntroduceerde zoomobjectieven 17-28mm en 28-75mm. Dat betekent dat je niet voor elk objectief een eigen filter hoeft aan te schaffen. Bovendien zijn de nieuwe lenzen ook in de lengte compact, ze meten namelijk slechts 64 mm. Daarnaast zorgt het lage gewicht voor extra comfort en een goede balans met de Sony-camera’s. De Tamron 20mm weegt 220 gram, de 24mm 215 gram en de 35mm legt 210 gram op de weegschaal.

Tamron-primelenzen
De drie nieuwe primes zijn van buiten nagenoeg gelijk.

Nieuwe Tamron-primelenzen hebben vochtbestendige constructie

De drie hebben allen een vergrotingsfactor van 1:2 en kunnen van erg dichtbij scherpstellen. De kortste scherpstelafstand bedraagt voor de 20mm, 24mm en 35mm namelijk respectievelijk 11 cm, 12 cm en 15 cm. De primes zijn alle drie voorzien van een vochtbestendige behuizing. De frontelementen van de lenzen hebben bovendien een fluorinecoating. Zo kan je de nieuwe Tamron-primelenzen makkelijker schoonmaken door bijvoorbeeld vingerafdrukken te verwijderen.  

De lensconstructie bestaat uit LD (Low Dispersion) en GM (glazen gegoten asferische) lenselementen, die een hoge beeldscherpte van rand tot rand bieden. Natuurlijk werken de lenzen samen met typische functies van de camera’s van Sony. Zo werken de drie met bijvoorbeeld Fast Hybrid AF, Oog AF, Direct handmatige scherpstelling (DMF) en lenscorrectie in de camera (shading, chromatische aberratie, vervorming), voor de beste resultaten op camera’s met de E-lensvatting. Bovendien zorgt een stille autofocusmotor voor een geluidloze automatisch scherpstelling. 

De Tamron 20mm F/2.8 Di III OSD M1:2 is verkrijgbaar vanaf januari volgend jaar voor een prijs van 435 euro, de 24mm en 35mm zijn beschikbaar vanaf eind november voor dezelfde prijs.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in