De Zhiyun Weebill S is een gimbal die is ontworpen voor zowel moderne mirrorless systeemcamera’s als DSLR-camera’s met verschillende objectievencombinaties. Dankzij het Instune Algoritme detecteert de gimbal automatisch het gewicht van de camera en selecteert hij het juiste motorvermogen om nauwkeurige bewegingen te kunnen maken. De gimbal heeft nieuwe motoren die zorgen voor een 300 procent verbeterde motorkoppel en een 50 procent hoger reactievermogen in vergelijking met de bestaande Weebill Lab.

Optionele module voor beeldtransmissie 

Ook is er een nieuwe, optionele beeldtransmissiemodule TransMount voor de Weebill S, die moet zorgen voor een vertragingsvrije beeldoverdracht. Dit kan op 1080p bij 30 fps tot op een afstand van 100 meter. Technieken als LookupTables (LUT), Pseudocolor, Focus Peaking, Zebra Stripesmaken het mogelijk om met de gimbal het beeld te monitoren en te live streamen. Met de TransMount-module kunnen drie extra apparaten aan de stabilisator worden toegevoegd, bijvoorbeeld een smartphone, tablet of professionele monitor. 

Met de nieuwe Weebill kan je de hele dag vooruit, omdat hij voorzien is van verwisselbare batterijen met een duur van 14 uur. Indien nodig kan je met de gimbal ook je camera real-time opgeladen houden.  

Draadloze bediening en functies van de Weebill S 

Met de bewegingssensorbesturing Sync Motion kan de richting van de stabilisator via de smartphone worden geregeld. Deze heeft een hoge reactiesnelheid om een optimale opname-ervaring te garanderen. Via Touch 2.0 zorgt ervoor dat je je smartphone als professionele monitor en multifunctionele, draadloze afstandsbediening kan gebruiken. De functie verbindt de smartphone, camera en gimbal naadloos met elkaar. Zo kan je diverse gimbal- en camera-instellingen in realtime aanpassen, zoals volgafstand, diafragma, ISO, sluitertijd en dergelijke. De functie SmartFollow 2.0 laat objecten nauwkeurig volgen. Je hoeft alleen het gewenste object via het scherm van de smartphone te kaderen en de gimbal plus de camera doet de rest. 

De Weebill S heeft een intuïtief OLED-display dat belangrijke parameters toont. Een aantal daarvan zijn via het handvat van de gimbal te veranderen zonder dat je de YZy Play App hoeft in te gaan:

  • Instelling van de motorsterkte: pas de motorsterkte aan om camrea’s met verschillende gewichten beter te ondersteunen.
  • Volg de snelheidsinstelling: pas de snelheid van elke as aan om zo nog beter aan te passen aan verschillende opnamescènes.
  • Soepelheid van de instelling: wijzig de waarde om je opnamestijl aan te passen.
  • ‘Dead band’ instelling: pas je actieve bewegingsbereik aan om onbedoelde bewegingen te voorkomen.

De gimbal heeft een twee-in-één-snelkoppelingsplaat voor een eenvoudige installatie en om snel van camera te wisselen. Bovendien heeft Zhiyun het vergrendelingsmechanisme verbeterd, zodat de balans op elke as beter is en de gimbal comfortabeler in gebruik is. Met drie 1/4 inch schroefdraadgaten biedt de Zhiyun Weebill S compatibel met accessoires zoals de TransMount kit, een monopod, servozoom/focus motoren, een beeldtransmissiesysteem en meer.  

De nieuwe Zhiyun Weebill S Standard komt deze maand beschikbaar in de Benelux tegen een adviesverkoopprijs van 399 euro. 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in