Google Foto’s herkent teksten en gezichten

0

Er komen twee leuke vernieuwingen aan voor de foto-app van Google. Met Google Foto’s krijg je vanaf nu de mogelijkheid om tekst in foto’s op te zoeken via de zoekfunctie. Je kan nu ook tekst uit een foto kunnen halen. Je kopieert de tekst in de foto om hem vervolgens te gebruiken op je telefoon en/of pc. Dat is bijvoorbeeld handig als je achterop je router het wifi-wachtwoord hebt gefotografeerd; die hoef je dan niet meer over te typen.

Vanaf nu zal het allemaal dus weer een stukje vlotter verlopen. Het bedrijf laat weten in een tweet dat je met een simpele klik/tik op de ‘Lens-knop’ de tekst kan kopiëren en plakken. Een sterk staaltje technologie als je het ons vraagt.

Privacy en Google Foto’s

Naast de tekstherkenner voegt Google nu ook gezichtsherkenning toe in Google Foto’s. Hallelujah! Deze functie bestaat als jaren in de Apple foto’s applicatie en gebruikers van Google Foto’s in de Verenigde Staten hebben de functie al zo’n vier jaar ter beschikking. In Europa mocht de functie daarentegen niet geactiveerd zijn wegens inbreuk op de privacywetgeving. Je zal dus vanaf deze maand voor elk gezicht een profiel kunnen instellen met bijhorende labels. Nadien zou je dan op persoon of gezicht kunnen zoeken.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in