Bye Bye Camera
Advertentie

Leer betere foto's te maken op de Photo Inspiration Day

15 september, Antwerpen

De Photo Inspiration Day is een dag vol fotografie, waarbij de nadruk ligt op het opdoen van praktijkkennis. Bestel nu je tickets en profiteer tot en met 20 augustus van 2 euro early bird korting.


 

Zou het niet geweldig zijn als je mooie foto’s kon maken zonder dat er steeds mensen in beeld lopen die alle aandacht naar zich toetrekken? Met Bye Bye Camera is dat nu, min of meer, mogelijk.
De app, die enkel beschikbaar is in de iOS App Store, is eigenlijk bedoeld als een kunstproject van kunstenaar Damjanski. Als deel van de Do Something Good-groep kwam hij al met gelijkaardige digitale realisaties, zoals het opzetten van een gesprek tussen twee digitale assistenten. 
Bye Bye Camera maakt gebruik van AI om mensen zo effectief mogelijk uit foto’s te verwijderen. Dat doet de app onder andere door YOLO (You Only Look Once) te gebruiken om objecten en personen te classificeren. Een tweede tool vult de leegte vervolgens zo goed mogelijk op aan de hand van ‘context aware fill”, zoals we dat ook in Photoshop tegenkomen. 
Er zit een hele filosofische gedachtegang achter het project. Zo stelt men zich vragen zoals “Zijn mensen nodig?” en “Hoe zou de wereld eruit zien zonder ons?”. Maar ook als dat je ding niet is, kan je gewoon de app proberen. Deze is voor 3 dollar beschikbaar in de App Store. 
Of dat een goed idee is, is nog maar de vraag. De ene gebruiker geeft de app 5 sterren en vindt ze geweldig, terwijl een andere gebruiker slechts één ster geeft. Hij vindt dat ze gemaakt is voor kinderen van vier jaar oud.