Lightroom

Een recente update van de Lightroom-apps voor iOS en IPad OS verwijderde permanent de foto's van gebruikers. Een medewerker van Adobe heeft dit bevestigd.

Een recente update van de Lightroom-apps voor iOS en iPad OS verwijderde permanent de foto’s van gebruikers. Een medewerker van Adobe heeft dit op een forum bevestigd. Het bedrijf heeft ondertussen een nieuwe update uitgebracht, die het probleem oplost. Gebruikers die de eerdere update hebben geïnstalleerd, kunnen hun foto’s evenwel niet terugkrijgen.

Deze week bracht Adobe Lightroom-update 5.4.0 voor iPads en iPhones uit. Kort daarop maakten verschillende gebruikers melding van het probleem. “Gisteren, toen ik de Lightroom Mobile gebruikte, was alles oké. Ik had nog steeds toegang tot mijn voorinstellingen en afbeeldingen”, zei Mohamad Alif Eqnur op het Photoshop-forum. “Maar vandaag, 18 augustus 2020, nadat ik de apps in de Apps Store had bijgewerkt, zijn al mijn afbeeldingen en voorinstellingen verdwenen.”

Lightroom deletet foto’s permanent

Rikk Flohr, een medewerker van Adobe, antwoordde de dag daarna met goed en slecht nieuws. Zijn goede nieuws was dat een nieuwe update voor Lightroom, 5.4.1, het probleem in de toekomst moet voorkomen. Zijn slechte nieuws was dat Adobe geen oplossing heeft voor gebruikers die update 5.4.0 hebben geïnstalleerd. Omdat de afbeeldingen en voorinstellingen in de app niet werden gesynchroniseerd met de cloud, zijn gebruikers al hun foto’s permanent kwijt.

Volgens Photoshop gaat het specifiek om klanten die Lightroom mobile voor iOS gebruikten zonder een abonnement op de Adobe Cloud. Daarnaast zijn ook gebruikers die hun foto’s niet naar de Lightroom Cloud hadden gesynchroniseerd getroffen. Een mogelijke oplossing is om een systeemherstel te doen naar een eerder moment, voordat de update van Lightroom was geïnstalleerd.

“We weten dat sommige klanten foto’s en voorinstellingen hebben die niet kunnen worden hersteld,” schrijft Flohr namens Adobe op het forum. “We bieden onze oprechte excuses aan aan alle klanten die door dit probleem zijn getroffen.”

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in