Het oog wil ook wat en daarom geeft de iOS-app Cooliris je online fotoverzameling de ultieme kijkervaring met haar indrukwekkende 3D-beeldmuur.

We kennen Cooliris van zijn browserextensies die je kunt gebruiken om online opgeslagen foto’s op een spectaculaire manier op de pc te bekijken.

De ontwikkelaar heeft besloten om zijn aanpak te veranderen en stort zich nu vol overgave op mobiele apps. Deze iOS-versie is daarvan het eerste bewijs.

Terwijl andere fotodiensten proberen om zo veel mogelijk foto’s op hun eigen servers te verzamelen, specialiseert Cooliris zich juist in het samenbrengen van zo veel mogelijk verschillende fotodiensten.

Het programma biedt ondersteuning voor Instagram, Picasa, Google+ en Flickr en introduceerde onlangs integratie met Google Drive, de online harde schijf van de bekende Amerikaanse zoekmachine. Maar het is ook mogelijk om lokale foto’s van je iPad of iPhone te bekijken of Cooliris in te zetten als je door Google Images of Facebook navigeert.

Cooliris geeft al die beelden weer in een interactieve 3D-fotomuur die ideaal is voor een tablet of smartphone. Je kunt niet alleen bekijken, maar ook eenvoudig commentaar toevoegen aan foto’s en de afbeeldingen delen op je favoriete sociale netwerken.
 


We vinden het wat jammer dat Cooliris zijn browserextensies vaarwel heeft gezegd, maar begrijpen dat de tablet ideaal is voor deze innovatieve manier van fotoweergave.

Het enige wat we aan te merken hebben op deze dienst is het ontbreken van een app voor Android of andere platforms.

Cooliris voor iOS is gratis en kun je afhalen in de iTunes App Store.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.