Key Visual_S1H-crop

De S1H is de voor video geoptimaliseerde broer van de Panasonic S1 en S1R en komt in de herfst van dit jaar op de markt.

De Lumix S1-serie van fullframesysteemcamera’s krijgt binnenkort uitbreiding. Panasonic heeft bekendgemaakt dat het werkt aan een op video gerichte broer van de S1 en S1R, de S1H. De nieuweling zou de eerste systeemcamera ter wereld zijn die films kan opnemen op 6k/24p (met aspect ratio 3:2), 5.9K/30p (aspect ratio 16:9) en 10bit 60p 4K/C4K. De Panasonic Lumix S1H zou vanaf komende herfst verkrijgbaar moeten zijn.
Het bedrijf geeft nog niet veel prijs over de aankomende camera. Wel dat het hij verschillende professionele opnameformaten ondersteunt, waaronder 4: 3-modus anamorf. Ook kunnen de 6K-opnames worden gebruikt voor het maken van 4K-video’s met een hogere beeldkwaliteit of voor het bijsnijden van afbeeldingen in 4K.

S1H ondersteunt V-Log

De nieuw Lumix heeft V-Log / V-Gamut aan boord met een breed dynamisch bereik van 14+ stops, vergelijkbaar aan dat van de Panasonic Cinema VariCam. Hiermee kun je dus zowel de zeer donkere als erg heldere delen in een scene registreren. Panasonic geeft als voorbeeld dat de kleur en zelfs de textuur van de menselijke huid natuurgetrouw wordt weergegeven. Door een consistent kleurenbeheer is het opgenomen beeldmateriaal van de S1H compatibel met V-Log-opnames opgenomen door VariCam of V-Log L-opnames opgenomen door Lumix GH5/GH5S.
Als laatste stipt de fabrikant de hoge productbetrouwbaarheid aan: in elke S1H-opnamemodus kan video non-stop worden opgenomen onder de gecertificeerde bedrijfstemperatuur. De batterijduur en de capaciteit van de geheugenkaart zijn daarbij natuurlijk de beperkingen.
 
Vanaf het najaar van heeft Panasonic dus drie modellen in de LUMIX S-serie: de S1R, de S1 en de nieuw aangekondigde camera. De S1R is ideaal voor het maken van foto’s met een hoge resolutie, de S1 is een geavanceerde hybride camera voor foto’s en video’s van hoge kwaliteit, en de S1H is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor filmproductie.
Een prototype van de Panasonic LUMIX S1H is te zien op Cine Gear Expo 2019 in Los Angeles.
Key Visual_S series-crop

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.