09_Canon EOS 250D_WH_TheFront_EF-S18-55ISSTM

Met de 250D biedt Canon een gebruiksvriendelijke camera voor beginnende fotografen.

De Canon EOS 250D is de opvolger van de populaire 200D en wordt door Canon gebracht als een gebruiksvriendelijke spiegelreflex voor mensen die willen kennismaken met de wereld van de verwisselbare lensfotografie.
De instapper heeft een compacte behuizing van ongeveer 122 x 93 x 70 cm en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver en wit. Binnenin schuilt een 24,1-megapixelsensor op APS-C-formaat en Canons meest recente beeldprocessor, de Digic 8. Deze maken het onder meer mogelijk om te filmen in 4K, 4K-timelapsebeelden te maken of foto’s uit 4K-video’s te abstraheren.
De 250D ondersteunt in de live-viewmodus CanonsDual-Pixel-autofocussysteem met 143 autofocuspunten over een gebied van ongeveer maximaal of 100% verticaal x 88% horizontaal van het kader, afhankelijk van de gebruikte lens. Daarbij kan de digitale spiegelreflex ook ogen volgen. Bij fotograferen door de zoeker wordt er gebruikgemaakt van een 9-punts cross-type-autofocussysteem.
 

250D biedt hulp bij fotograferen

Achterop is plaats voor een vari-angle TFT-touchscreen van 3 inch met 1.040k-beeldpunten, dat fotograferen vanuit verschillende hoeken mogelijk maakt, bijvoorbeeld voor selfies en vlogs. Je kunt natuurlijk ook kadreren met de optische zoeker die een dekking van ongeveer 95% van het beeld biedt.
Handig voor de minder ervaren fotografen is de ondersteuningsfunctie die met hints en tips op het scherm ervoor zorgt dat iedereen het meeste uit de camera kan halen. Voor gebruikers is het ook gemakkelijk om hun ervaringen op een fantasievolle manier vast te leggen met behulp van de Canon Creatieve Assist-functie, een reeks beeldeffecten, filters en tools voor kleuraanpassing. Al deze mogelijkheden zijn te selecteren bij het kiezen van de compositie van de opname of nadat de foto is gemaakt.
Bluetooth en WiFi zijn aan boord om foto’s en video’s via een app op iOS- en Androidapparaten te delen.
Inclusief EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM en reserveaccu wordt de Canon EOS 250D voor een verkoopprijs van ongeveer 790 euro vanaf 25 april verzonden.

De 250D is er ook in een zilveren versie met bruine grip.
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.